UKLETI STANOVI ŠIROM SRBIJE: Prodaju se za VEOMA MALE pare, a niko NE SME da ih kupi!
Foto: Ilustracija / Dragan Kadić

oprez

UKLETI STANOVI ŠIROM SRBIJE: Prodaju se za VEOMA MALE pare, a niko NE SME da ih kupi!

Građani koji pola godine ne otplaćuju ratu za kredit ostaju bez krova nad glavom jer banke imaju mogućnost da posle 180 dana kašnjenja aktiviraju položenu hipoteku
Objavljeno:

Stanove nad kojima su banke aktivirale hipoteke, s obzirom na to da poverioci nisu bili u mogućnosti da isplate svoja dugovanja, građani mogu da kupe na licitacijama po cenama znatno nižim od tržišnih. Međutim, na to se retko ko usuđuje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč je o tome da se dešava da pojedini građani koji pola godine ne otplaćuju ratu za kredit, ostanu bez krova nad glavom jer banke imaju mogućnost da posle 180 dana kašnjenja aktiviraju položenu hipoteku. Postoje dva modela prodaje takvih stanova.

Tužna sudbina TITOVE LIMUZINE: Džon Kenedi mu je poklonio automobil! Gde je on sada? (VIDEO)

Prvi model je kada nadležni sud, na predlog banke, prodaje nepokretnost. Kao početna, minimalna cena, na prvoj aukciji, uzima se 60 odsto procenjene vrednosti nekretnine. Na drugoj aukciji, ako do nje dođe, početna minimalna cena je 30 odsto vrednosti. U drugom modelu, aukciju organizuju sama banka, a početni iznos je 75 odsto od procenjene vrednosti.

foto: Shutterstock

Mnoge banke u Srbiji koje prodaju imovinu dužnika koji više nisu u mogućnosti da vraćaju kredite, informacije o nekretninama objavljuju na sajtu „Doboš“. Procenjuje se da je u ovom trenutku na tržištu preko 1.000 nekretnina koje banke prodaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.