Zrenjanin na nogama: Usvajanje dečaka iz hraniteljske porodice izazvalo buru u gradu, danas i protest!
Foto: Profimedia

moderno janjičarstvo?

Zrenjanin na nogama: Usvajanje dečaka iz hraniteljske porodice izazvalo buru u gradu, danas i protest!

Ljiljana je, kako izveštavaju lokalni mediji, malog Dejana primila u svoj dom kao tromesečnu bebu, da bi se nedavno pojavili stranci koji su voljni da ga usvoje. Ali, to je samo početak priče...
Objavljeno:

Nakon što je juče Zrenjanin potresla vest da će dete iz hraniteljske porodice usvojiti stranci, iako je hraniteljka i voljna i sposobna da se brine o malom Dejanu, građani su podigli pravu malu bunu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored peticije koju je već potpisalo preko 4.000 ljudi, u ovom gradu će danas biti organizovana i protestna šetnja, i to od hotela Vojvodine do Socijalne službe u ovom gradu, sa početkom u 17h.

Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!

Kako je najavljeno na društvenim mrežama, građani ovim činom žele da pruže podršku hraniteljki Ljiljani Radulović, koja tvrdi da joj je "oteto" petogodišnje dete, i nelegalno dato stranim državljanima na usvajanje.

Ljiljana je, kako izveštavaju lokalni mediji, malog Dejana primila u svoj dom kao tromesečnu bebu, da bi se nedavno pojavili stranci koji su voljni da ga usvoje. Ne samo da su se oni Ljiljani učinili nepodobnim, jer su dete iz šetnji, dok su ga upoznavali, vraćali gladno i iscrpljeno, već joj je mali Dejan uzet bez obaveštenja, bilo kakvog papira, bez njenog pristanka, tvrdi ova žena.

Inače, ova žena, i sada njen pokojni suprug, već su navodno pokrenuli postupak za usvajanje dečaka.

Celu priču pročitajte ovde!

Iz Socijalne službe Zrenjanina nisu hteli da daju podatke o ovom slučaju, pozivajući se na tajnost koja je štićenicima obezbeđena zakonom, preneo je lokalni portal Santos.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.