Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!
Foto: Profimedia

Da li je moguće?

Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!

“Krivičnu prijavu sam podnela ovde u SUP-u protiv Centra za socijalni rad, jer ja nemam naravno nikakav papir, a oni kažu da mogu da uzmu dete bilo kad… Međutim, ja nemam nikakav papir da su oni dete oduzeli. Zamislite od petka da se njemu nešto desilo, ja još uvek imam rešenje”, navodi hraniteljka
Objavljeno: 15:37h

Sinoć mi je zaprećeno čak od gospode iz Centra, pošto je zvao prevodilac, a rečeno je da treba da bude sa detetom, neko iz Centra, da li socijalni radnik ili priholog, ali nikog nije bilo. Ne može samo prevodilac, jer je on tu da prevodi”, priča u neverici hraniteljka.

Zahtev za usvajanje je, kako kaže, verovatno muž podneo, koji je preminuo 2014. godine, ali nikakav odgovor nije dobila. Da su malo usporili, možda bi pustila dete da ode, bez obzira kako bi se ona osećala.

Ja se iz petnih žila trudim da probam, da bar malo ukočim, njima je krivo, i ovaj…ima zastrašivanja. Čak mi je rekla u lice da se na ovome neće završiti. Meni je samo sumnjiva brzina udomljavanja. Imam svedoka da su mi pretili iz Centra za socijalni rad. Hranitelje posmatraju kao da smo šugavi”, revoltirano i očajno napominje Ljiljana.

Navodno je dotadašnjoj hraniteljki u zagrljaj dete potrčalo sa rečima: “Mama, došla si po mene!”, a oni su ga dali strancima sa prevodiocem da ga vode u hotel…

Ljiljana Radulović se obratila svim ministarstvima, dok je za sada dobila odgovor samo od Zaštitnika građana da su primili njen zahtev.

Navodno su stranci do 27. septembra u Zrenjaninu. Ipak je samo ovo jedna strana priče. Centar za socijalni rad ne radi uveče, pa ćemo se potruditi da dobijemo odgovore na mnogobrojna pitanja u toku sutrašnjeg dana.

Na internetu je pokrenuta peticija tim povodom, a ako želite, možete i vi da je potpišete!

(Espreso.co.rs / rtvsantos.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.