Još za vazduh da plaćamo! Kako se puni državna kasica prasica plaćanjem nepotrebnih taksi!
Foto: Profimedia

deru nas!

Još za vazduh da plaćamo! Kako se puni državna kasica prasica plaćanjem nepotrebnih taksi!

Kada god vam je potrebna potvrda ili neki papir gde god trebate da ga izvadite nastaje potpuna konfuzija, a udaraju i po džepu!
Objavljeno: 14:12h

Ukoliko vam dete ide sa školom na ekskurziju u inostranstvo, morate da izvadite potvrdu, odnosno saglasnost. Odete u policiju, kažete šta vam treba, službenica napiše par slova i bum - 800 dinara! Verovali ili ne...

Ali, ako odete u opštinu, a ne u policiju platićete manje.. Popust od čitavih 110 dinara.

E sad, ne daj bože da ste razvedeni, jer u tom slučaju plaćate duplo! Ako imate dvoje ili troje dece, plaćate za svaku saglasnosnt ponaosob. Kada vam dete negde ode sa bakom i dekom i to mora da se plati. Potrebna je saglasnost da vi dozvoljavate da oni budu staratelji / pratioci i to papirče košta oko 1000 dinara.

Ovaj "cenovink" važi za sud i policiju. Kod notara je druga priča. I njima ćete platiti, ali samo 380 dinara za bilo koju od ovih potvrda.

A ipak u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu, da zakon ne predviđa obavezu posedovanja saglasnosti ukoliko dete putuje samo, sa pratiocima ili s jednim roditeljem. Radi se o Zakonu o prelaženju državne granice i kretanju u graničnom pojasu koji ovako nešto ne reguliše već samo obavezu posedovanja važeće putne isprave.

foto: Primer sagalsnosti

Ali, pare ipak uzimaju!

I ovo je samo vrh ledenog brega...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.