Još za vazduh da plaćamo! Kako se puni državna kasica prasica plaćanjem nepotrebnih taksi!
Foto: Profimedia

deru nas!

Još za vazduh da plaćamo! Kako se puni državna kasica prasica plaćanjem nepotrebnih taksi!

Kada god vam je potrebna potvrda ili neki papir gde god trebate da ga izvadite nastaje potpuna konfuzija, a udaraju i po džepu!
Objavljeno: 14:12h

Ulazite u opštinu. Pardon, pokušavate. Kolona do ispred. Hm, znači u redu od jutra do sutra. Na posao ne stižete, iz reda ne mrdate, jer u suprotnom - gubite mesto.

A kada napokon dočekate da podignete dokument morate da "odrešite kesu"!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

I ko je onda lud?!

Ljudi, koji rade za bedne plate ili država koja na sve moguće načine pokušava da nas izmuze?

Kada god vam je potrebna potvrda ili neki papir gde god trebate da ga izvadite nastaje potpuna konfuzija. O gužvama i zaposlenima u državnim institucijama, koji skoro nikada nisu sigurni šta vam je stvarno potrebno je glupo i pričati.

foto: Profimedia

U suštini, ljudi se najviše nerviraju oko izdavanja nebitnih dokumenata. Em vaš šetaju od jednog šaltera do drugog, em gužva, a povrh svega naplaćuju papreno!

Hvala bogu pa su pre par godina konačno uveli trajni izvod iz matične knjige rođenih, pa je ono staro pravilo "svež na svkih 6 meseci" pao u zaborav, pošto smo onomad za svako vađenje morali da izdvojimo novac!

Ipak, besmislenih naplaćivanja nekih taksi je i dalje. I svi mi to odlično znamo i nerviramo se (što je sasvim razumljivo) ali, kada "vrh" tako odluči to mora da se poštuje! Ipak je punjenje "državne kasice prasice" najbitnije.

Evo nekih primera:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.