Obmanuju nas godinama! U siru nema mleka, u soku voća, salame su bez mesa...
Foto: Stock

Šta mi jedemo...

Obmanuju nas godinama! U siru nema mleka, u soku voća, salame su bez mesa...

Na tržištu sve više namirnica pod imenom "mešovita hrana" kojima se obmanjuju potrošači. "Feta" od masti i vode, sokovi bez voća i salame koje mirišu na meso
Objavljeno:

Trikovi sa prodajom prehrambenih proizvoda, koji nas u startu asociraju na slične brendirane i veoma tražene artikle, sve su češći. Tržište je preplavljeno obmanjujućim namirnicama, koje po svom sastavu i kvalitetu nisu ni blizu svom skupljem "parnjaku". Tako imamo sireve koji samo liče na sireve, jer mleka imaju u promilima, voćne sokove bez voća, salame koje samo mirišu na meso...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U mlekarskoj proizvodnji, recimo, sve češće nude razne varijacije sira fete, koje dosta odstupaju od prvobitne i prave recepture. Doduše izmenili su ime, pa ga neki zovu "fetiko", "fetino" i sl.

foto: Stock

Na udaru su gotovo svi proizvodi, a posebno slani i slatki namazi, konzerve, sokovi, med, pa čak i neki mesni delikatesi... Školski primer te prevare svakako je "sir" sa viškom biljnih masti i vode, upakovan u proizvod pod poznatim i omiljenim brendom fete, samo nešto izmenjenog imena, prodaju u većini trgovina. Istina, po upola nižoj ceni, ali, kupci su obmanuti i ne dobijaju proizvod za koji misle da su dali novac.

- Neobavešten kupac nije ni slutio šta je unutra ubačeno, ali onim pažljivijim zapadne za oko da je to mast ili neka druga hemija upakovana u ambalažu sa nazivom koji liči feta siru - podelio je svoje iskustvo Beograđanin B. S. na društvenim mrežam.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.