Njen sin je sebi oduzeo život, jer su ga vršnjaci maltretirali: Zašto baš ja, zašto baš moje dete?
Foto: privatna arhiva

zahtevamo aleksin zakon!

Njen sin je sebi oduzeo život, jer su ga vršnjaci maltretirali: Zašto baš ja, zašto baš moje dete?

Ukoliko pogledam sebe i svoju priču, Aleksinu priču, mogu zasigurno da tvrdim da mi je sistem ubio dete, zato jer sam im verovala, kaže Dragana Janković
Objavljeno: 12:45h

Draganina lična tragedija desila se 2011, kad je njeno dete, posle meseci trpljenja vršnjačkog nasilja, izvršilo samoubistvo. Tad je izneverio sistem, jer je mesecima tražila pomoć od institucija.

- Ukoliko pogledam sebe i svoju priču, Aleksinu priču, mogu zasigurno da tvrdim da mi je sistem ubio dete, zato jer sam im verovala. Za svoje dve ćerke sad važi: "Ja sam sistem".

Kako lična tragedija promeni čoveka i kako je promenila nju?

- Dugo sam pokušavala sebi da odgovorim zašto baš meni da se desi takva tragedija, gubitak deteta. Radim s decom, volim decu, ceo moj svet i okruženje su deca. Zašto baš ja?

foto: privatna arhiva

Živite jedan normalan, pristojan i skroman život. Gradite svoj dom, umetate u njega najdivnije sitnice, radujete se malim stvarima, uživate u najlepšim godinama.Onda se borite do zadnje kapi krvi, mislite da ste na par sekundi do cilja, dajete sve od sebe, trošite poslednje atome snage, već ste na pragu pobede …..

U jednoj sekundi izgubite sve... Prvi osmeh, korake, zubiće, polazak u školu,rođendane….

Sve stane!

Ipak, čini se da za Draganu nije stalo samo jedno - borba!

Tuga za Aleksom ne prestaje, ali Aleksine sestre vraćaju smisao njenom životu svojim osmesima i daju joj snagu. Da se bori za svu decu u Srbiji! Da se ova priča ne ponovi.

(Aleksandar Krunić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.