GRADOVI, PLAŽE, JEZERO U PEĆINI, LEKOVITO BLATO, MUZEJI - šta sve ne smete propustiti da vidite u Kefaloniji (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

nezaboravno iskustvo

GRADOVI, PLAŽE, JEZERO U PEĆINI, LEKOVITO BLATO, MUZEJI - šta sve ne smete propustiti da vidite u Kefaloniji (INTERAKTIVNA MAPA)

Predstavljamo vam najveće ostrvo u Jonskom moru, sa svim pojedinostima i lokacijama koje morate posetiti

Objavljeno:

Pre nego što pređemo na plaže, gradove i prirodne lepote koje su nezaobilazne za obići, da porazgovaramo o cenama.

foto: Vikipedija

Loša vest je da Kefalonija spada među skuplja ostrva, cene u restoranima su za 10 - 20 posto skuplje u odnosu na Lefkadu i Tasos. Recimo da je po tom pitanju u rangu sa Pargom. Tako ćete giros na ulici plaćati oko 2,5 evra, dok je najjeftinije piće u kafiću isto toliko. Jela u restoranima kreću se od 7 evra pa naviše. Situacija u prodavnicama je sledeća: gazirani sokovi se kreću 1,5 - 2 evra, bistri 1-1,8 evra, 6 x 1,5 litar vode ćete plaćati 1,5 - 1,9 evra, kiselo mleko pola kilograma 2,1 - 3,4 evra, hleb 1 evro, kilogram nektarina 1,6 evra, a groždje 2 evra po kilogramu. Takođe, na oko 3 kilometra od Agrostolija, na piti za Skalu, nalazi se Lidl. Takođe, u Agostoliju se nalazi i My market.

ŠTA SMETE DA PONESETE NA LETOVANJE U GRČKU? Ove stvari će vam oduzeti na granici!

Po pitanju restorana, naša topla preporuka je restoran Il Borgo. Nalazi se na brdu, zbog čega se od ostalih izdvaja nesvakidašnje lepim, panoramskim pogledom, koji je usmeren na jugozapadni deo Kefalonije i Jonsko more.

Takođe bismo izdvojili Ladokola restoran u Agrostoliju. Reč je o skrivenom mestu koje se nalazi odmah iza dečjeg parka. Obično je ispunjeno lokalnim stanovništvom koje uživa u dobroj hrani i veseloj atmosferi koju stvaraju šarene stolice i oslikani zidovi. Jela su tradicionalna i jednostavna - suvlaki, giros, kalamakis… To je jedno od retkih mesta gde se lokalci sreću sa turistima. Porcije su obimne i pristupačne.

Još jedno mesto bismo izdvojili kao nesvakidašnje. Reč je o Sesto Koroni Hill Baru. Važi za jedno od najslikovitijih mesta na celoj Kefaloniji. Nalazi se van glavnog puta niz zemljani put, u blizini plaže Koroni. Iako se ne nalazi na samoj plaži, već na brdu iznad, zbog njegovog ambijenta osetićete se kao da ste na plaži. Deluje kao da je elegantni noćni klub jednostavno pustio korenje na prostoru između divljeg pejzaža. Način usluživanja je netipičan, vi naručite, a kada vas prozovu dođete da pokupite svoju porudžbinu. Kao starbaks, samo u Grčkoj, i možete da naručite mnogo više od kafe. Muzika je opuštena, hrana je jednostavna, ali ukusna.

foto: Printscreen/youtube/Eddie Del

Među jelima koja su karakteristična za Kefaloniju i koja treba probati, kad se već tamo zadesite, izdvajamo tradicionalne recepte: bouryetto (jelo napravljeno od dve vrste lokalne ribe, testenine, crnog luka, belog luka i gustog sosa), aliada (eksluzivno lokalno jelo sa belim lukom, krompir pireom i čorbom od pečene hobotnice), jagnjetina “kleftiko” (jagnjetina pečena u aluminijumskoj foliji, punjena zelenim paprikama, fetom i sa puno bibera).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.