MORBIDNA Fejsbuk igrica PLAVI KIT tera decu na samoubistvo! Odnela je na stotine života, a sad je STIGLA I U SRBIJU! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP, Printscreen, Ilustracija

bolesno

MORBIDNA Fejsbuk igrica PLAVI KIT tera decu na samoubistvo! Odnela je na stotine života, a sad je STIGLA I U SRBIJU! (FOTO) (VIDEO)

Igrica pod nazivom "Plavi kit" širi se neverovatnom brzinom
Objavljeno: 22:44h

Morbidna igrica pod nazivom "Plavi kit" koja se neverovatnom brzinom širi internetom, stigla je i u Srbiju.

foto: Printscreen/youtub/Mmedia Mreza

Naime, reč je o bolesnoj igrici u kojoj se žrtva vrbuje putem lažnih Fejsbuk profila, preko kojih joj se postavljaju morbidni zadaci poput urezivanja crteža plavog kita sebi na ruku, a vrhunac igre je da žrtva izvrši samoubistvo kako bi bila slobodna i rešena svih briga.

Igra traje 50 dana, a sve vreme osoba koja učestvuje u ovoj igrici, ne sme nikome ništa govoriti o svom učešću. Među zadacima koje je igrač dužan da ispuni su i bušenje delova tela, gledanje jezivih video snimaka, nespavanje.

Svaki dan stižu novi zadaci, a "igrač" je u obavezi da svoj zadatak ispuni do kraja, a kao dokaz da priloži fotografiju. Ukoliko ne izvrši neku naredbu, anonimna osoba joj preti i vrši pritisak da ispuni svaki zahtev. Da bi se stekla "popularnost" neophodno je ispuniti što više zadataka.

Igrica "Plavi kit" odnela je već na stotine života širom Evrope, a prva žrtva pala je i u Hrvatskoj, što ukazuje na činjenicu koliko se ova pošast brzo širi, i da je Srbija takođe u opasnosti, jer praksa pokazuje da se svaka nova pošast ovog tipa, kada se pojavi u regionu, lako proširi na sve zemlje u okruženju.

foto: Printscreen
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.