OD JANUARA POVEĆANJE PENZIJA, ALI I OVO: Stigla je dobra vest za ove penzionere
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

OD JANUARA POVEĆANJE PENZIJA, ALI I OVO: Stigla je dobra vest za ove penzionere

Pri Gerontološlom centru postoji ukupno 19 klubova penzionera

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je završnoj sednici Skupštine Udruženja penzionera grada Novog Sada za 2023. godinu, istakavši odličnu saradnju između Grada i Udruženja i poželevši svim penzionerima prvenstveno zdravlje u Novoj godini.

-Istakao bih početak naše odlične saradnje od 2016. godine, kada su tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Udruženja Momo Čolaković potpisali protokol o saradnji.

Nakon toga stvari kreću da se menjaju nabolje. Možda neke stvari nismo verovali da ćemo realizovati. Izgradili smo Dom penzionera u Kaću, velelepni objekat. Od oktobra ste dobili 5,5 odsto povećanja penzije, isplaćena je jednokratna pomoć od 20.000 dinara od strane države. Takođe nas očekuje povećanje od 14, 8 posto penzije od januara. To su velike stvari koje radi država za najstarije sugrađane, koji su i najviše uradili. Uspostavili smo stabilnost države i stvorili privrednu klimu da možemo da ulažemo – istakao je Đurić i dodao:

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

– Prvo smo isplaćivali jednokratnu pomoć 5.000 dinara penzionerima sa najnižim primanjima, nakon toga smo iznos povećali na 10.000 dinara i na kraju opredelili 20.000 dinara u tu svrhu, za šta je Grad izdvojio oko 150 miliona dinara. Nastavljamo sa banjama, za koje je oko 400 penzionera dobilo subvencije – istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Pored Doma penzionera u Kaću koji je iz temelja sagrađen i rekonstruisanog doma u Poštanskoj ulici, završeni su i domovi u Bukovcu, Stepanovićevu, Kisaču, Kovilju, Futogu, Ledincima i na Sajlovu.

Kako je napomenuo Đurić, ubuduće se očekuje nalaženje prostora penzionerima u Veterniku, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Paragovu.

Pri Gerontološlom centru postoji ukupno 19 klubova penzionera, a ukupan broj penzionisanih osoba na teritoriji Novog Sada iznosi 72. 262.

Bonus video:

00:43

Mali: Penzioneri su ti koji su izgradili ovu zemlju

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.