POČEO NOVI CIKLUS KONKURSA "NAŠ VOJNIK, NAŠ HEROJ": Osnovci mogu da osvoje VREDNE NAGRADE, ovo su uslovi!
Nagradni konkurs, Foto: MINISTARSTVO ODBRANE

MINISTARSTVO ODBRANE I MINISTARSTVO PROSVETE

POČEO NOVI CIKLUS KONKURSA "NAŠ VOJNIK, NAŠ HEROJ": Osnovci mogu da osvoje VREDNE NAGRADE, ovo su uslovi!

Svi zainteresovani učenici, od prvog do osmog razreda, imaju priliku da svoju maštovitost, stvaralaštvo i umetnički izraz iskažu u jednoj od tri kategorije

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane poziva sve osnovce i njihove učitelje i nastavnike da učestvuju na nagradnom konkursu "Naš vojnik, naš heroj" i da kreativnim radovima na temu "Velike bitke Velikog rata" osvoje vredne nagrade.

Cilj konkursa, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, jeste promocija vojnog poziva i približavanje tradicionalnih nacionalnih vrednosti mladim naraštajima.

RADOVI SA RANIJIH KONKURSA
RADOVI SA RANIJIH KONKURSAfoto: MINISTARSTVO ODBRANE

Svi zainteresovani učenici, od prvog do osmog razreda, imaju priliku da svoju maštovitost, stvaralaštvo i umetnički izraz iskažu u jednoj od tri kategorije.

Mladi ljubitelji pisane reči, u kategoriji „srpski jezik" mogu da konkurišu literarnim radom - pesmom ili proznim tekstom, nadareni za slikarstvo u kategoriji "likovna kultura" moći će da prilože likovni rad u tehnici po izboru, dok će osnovci koji se opredele za kategoriju "tehnika i tehnologija" biti u prilici da se izraze kratkim kreativnim video klipom ili maketom i tako na najbolji način predstave njihovo viđenje teme ovogodišnjeg konkursa.

Za najkreativnije autore i njihove nastavnike Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagrade. Prvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni boravkom u Vojnoj ustanovi "Morović".

Podsećamo i da propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

NEKI OD RADOVA PRETHODNOG CIKLUSA
NEKI OD RADOVA PRETHODNOG CIKLUSAfoto: MINISTARSTVO ODBRANE

Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 19. februara 2024. godine. Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a nakon izvršene selekcije izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 4. marta 2024. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Svečano proglašenje pobednika i uručenje nagrada planirano je 24. aprila 2024. godine.

Detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći na ovom linku.

Bonus video:

04:14

EVO KAKO VOJSKA SRBIJE OD IDEJE DOLAZI DO PROTOTIPA NAORUŽANJA! Pukovnik otkrio: Sve zavisi od složenosti, minimum je 15 MESECI

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.