VAŽNO UPOZORENJE MUP-A! Obratite pažnju na ove stvari SUTRA kako ne biste bili ŽRTVA PREVARE
Policija, Foto: Nenad Kostić

OPREZ!

VAŽNO UPOZORENJE MUP-A! Obratite pažnju na ove stvari SUTRA kako ne biste bili ŽRTVA PREVARE

MUP savetuje građane na opreznost prilikom onlajn kupovine na Crni petak

Objavljeno:

Povodom masovnih rasprodaja u okviru akcije "crni petak", Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava građane da prilikom onlajn kupovine budu oprezni i obrate posebnu pažnju prilikom plaćanja, kako ne bi bili žrtve prevare.

Građani treba posebno da provere veb adresu sa koje kupuju ili na kojoj vrše bilo koje plaćanje, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Ne plaćajte na stranicama koje ste dobili putem nekog linka preko mejla ili društvenih mreža", navodi se u objavi.

Potrebno je i da građani provere da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećuju zaštićen, kao i da obavezno koriste https i ssl protokole.

Ne šaljite podatke sa platne kartice

MUP upozorava građane da ni u kom slučaju ne šalju podatke o platnoj kartici putem elektronske pošte niti bilo kojim drugim sredstvom komunikacije.

Onajln kupovina
Onajln kupovinafoto: Printscreen RTS

"Ukoliko vam neko traži da slikate prednju i zadnju stranu vaše kartice i tu sliku mu pošaljete, nemojte to činiti, gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare", upozoravaju iz MUP.

Dodaju da je prilikom plaćanja potrebno proveriti sigurnost plaćanja na veb stranici i plaćanja vršiti samo tamo gde je to verifikovano od strane kompanije “Visa“ ili “Master kard“.

"Proverite ono što vam se nudi na internetu. Kada naiđete na nešto što je ‘mnogo dobro da bi bilo realno‘ razmislite više puta pre nego što se odlučite da to kupite", poručuju iz Ministarstva.

Bonus video:

00:23

AMAN, LJUDI! NIKO NE BRANI DA SE KUPUJE ALI ŠTO SE BAŠ TOLIKO NABIJATE: Nišlije se krstile, pogledajte redove! SVE ZA POPUST?!

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.