NEMATE POSAO? Država zapošljava preko 2.000 lekara, sestara i tehničara!
Foto: Zorana Jevtić

nova radna mesta

NEMATE POSAO? Država zapošljava preko 2.000 lekara, sestara i tehničara!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je na pres konferenciji predstavio novi kadrovski plan za ovu godinu
Objavljeno:

Ministar Lončar podsetio je da je vladina komisija odobrila zapošljavanje oko 4.000 zdravstvenih radnika u proteklom periodu, a polovinu tog broja čine lekari.

- Obećali smo da ćemo raditi na stvaranju novih generacija lekara i ovo je put ka ispunjenju tog obećanja - rekao je Lončar novinarima u Palati Srbija.

Kako kaže, do sada je odobreno više od 4.000 specijalizacija a u ovogodišnjem martovskom roku još 634 specijalizavije.

foto: Zorana Jevtić

Srbija je, podseća on, poznata po vrhunskim zdravstvenim stručnjacima koji su cenjeni u svetu, ali nijedan stručnjak nije zaista vrhunski ako ne ostavi obučene naslednike da nastave i unaprede posao.

Direktor KCS Milika Ašanin kaže da je sa radošću primio vest da je ta zdravstvena ustanova dobila 380 novih kadrova. On je podsetio da 40 odsto svih zdravstvenih usluga u Srbiji pruža KCS, da ima 3.465 postelja i da rade najsavremenije metode u zdravstvu.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da je 58 zdravstvenih radnika za njih optimalan broj, da su već primili određeni broj zdravstvenih radnika jer se uskoro otvara novi KC Niš sa 630 novih postelja.

Za direktora KC Vojvodina Petra Slankamenca 229 zdravstvenih radnika će puno značiti za celo zdravstvo Vojvodine, a KC pokriva teritoriju od dva miliona stanovnika.

KC Kragujevac dobiće 219 zdravstvenih radnika, a direktor Predrag Sazdanović kaže da je prezadovoljan brojem, ali da to i obavezuje da se pružaju bolje zdravstvene usluge.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.