DOBRA VEST ZA NAŠE VOZAČE! Ovo će mnogo olakšati vožnju kroz region
Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

TAG UREĐAJ

DOBRA VEST ZA NAŠE VOZAČE! Ovo će mnogo olakšati vožnju kroz region

Kako je rečeno iz Puteva Srbije, ideja je integrisanje regiona i stvaranje jednog od najboljih sistema u Evropi

Objavljeno: 10:55h

Memorandum o poslovnoj saradnji između preduzeća Monteput d.o.o. i javnog preduzeća Putevi Srbije potpisan je u Vladi Srbije, pa je tako posle saradnje sa Severnom Makedonijom, ona sada proširena i na Crnu Goru.

Prema najavi Gorana Vesića, ministra građevinarstva od 1. septembra srpski tag biće u primeni i na putevima Hrvatske, a najavljena je i saradnja sa BiH.

Grčka, Severna Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora su nama najvažnije zemlje kada su u pitanju naši ljudi koji koriste automobile.

Kako je rečeno iz Puteva Srbije, ideja je integrisanje regiona i stvaranje jednog od najboljih sistema u Evropi.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

- Za nas je posebno važno povezivanje sa Crnom Gorom. Do kraja godine završavamo deo do Požege, a onda nastavljamo da gradimo 107 km puta ka CG. To nam je sada prioritet - rekao je Vesić.

Kako kaže, već je dogovoren železnički granični prelaz, a sada je na redu stvaranje jedinstvenog graničnog drumskog prelaza koji će olakšati putovanje, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Podsećamo da je elektronska naplata putarine sa Severnom Makedonijom počela 1. jula, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", a tada je rečeno kako je potrebno da vozači prekonfigurišu "tag" za e-naplatu putarine sa pripejda na postpejd.

Bonus video:

01:28

ANKETA: Šta građani kažu o poskupljenju putarine (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.