DONET ZAKLJUČAK U VEZI SA AFRIČKOM KUGOM: Ovo su predlozi!
Svinje, Foto: RINA

kontrola

DONET ZAKLJUČAK U VEZI SA AFRIČKOM KUGOM: Ovo su predlozi!

Odbor smatra da treba razmisliti o ideji Privredne komore o kompenzacionom fondu, u vezi ove i drugih šteta

Objavljeno:

Skupštinski Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, doneo je zaključke u vezi zarazne bolesti afričke kuge svinja, da bi se izbegle još veće ekonomske štete.

Odbor za poljoprivredu doneo zaključak u vezi bolesti afričke kuge svinja

Odbor je preporučio je resornom Ministarstvu da uz podršku lovačkih saveza pod kontrolu stavi divlje svinje i mangulice i druge napuštene autohtone vrste odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate, a da vlasnici autohtonih vrsta kontrolu nad životinjama uspostave na svojim imanjima zbog afričke svinjske kuge.

svinje
foto: Printscreen/RTS

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Odbor preporučuje pojačanu kontrolu zaraženih područja koja uključuje saobraćajnice, kontrolu i dezinfekciju prevoznih sredstava i ljudi koji su u prevoznim sredstvima ili se kreću po zaraženim i kontaktnim područjima.

- Da vlasnici životinja sa pojačanom pažnjom prate zdravstveno stanje svojih životinja i da svaku promenu zdravstvenog stanja prijave veterinaru, kaže se u saopštenju.

Odbor smatra da treba razmisliti o ideji Privredne komore o kompenzacionom fondu, u vezi ove i drugih šteta.

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu zaključak ie doneo na sednici održanoj 1. avgusta, a na osnovu člana 56. Poslovnika Narodne skupštine.

01:01

AFRIČKA SVINJSKA KUGA SE PRIBLIŽAVA GRADU, NEMA LEKA NI PREVENCIJE Nastović obelodanio: Jedino ovo preostaje kada dođe do zaraze

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.