IMA LI STRAHA OD NESTAŠICE LEKOVA ZA DIJABETES U SRBIJI? Oglasila se direktorka Kliničkog centra Vojvodine!
Dr Edita Stokić, Foto: Zorana Jevtić

nemojte ih piti na "svoju ruku"?

IMA LI STRAHA OD NESTAŠICE LEKOVA ZA DIJABETES U SRBIJI? Oglasila se direktorka Kliničkog centra Vojvodine!

Direktorka Stokić naglašava da ipak postoji zloupotreba leka Glukofaž, jer se tokom njegove primene primećuje smanjenje apatita, odnosno dovodi do mršavljenja

Objavljeno:

Dr Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine izjavila je za RTS da nema nestašice lekova za dijebetes u apotekama, ali da se ne smeju zbog kontraindikacija piti da bi se redukovala telesna masa.

Srbijom kruži informacija da u apotekama nema lekova Glukofaža za dijabetes i Eutiroksa za štitnu žlezdu, koje u svojoj terapiji koristi više od milion ljudi.

Dr Edita Stokić kaže da RTS da nema nestašice tih lekova jer se apoteke kontinuirano snabdevaju.

Edita Stokić
foto: Printscreen/youtube/Happy tv

Naglašava da ipak postoji zloupotreba leka Glukofaž, jer se tokom njegove primene primećuje smanjenje apatita, odnosno dovodi do mršavljenja.

"Svaki lek ima svoj mehanizam delovanje i terapijsku efikasnost, ali i neželjena dejstva. Apelujem da se ne uzima lek na 'svoju ruku' bez preporuke lekara i recepta za korišćenje", objašnjava doktorka Stokić.

Prema njenim rečima, u apotekama ima dovoljno i lekova za usporeni rad štitne žlezde.

"Trenutno postoje dovoljne količine, kao i paralele. Nema razloga za brigu", kaže direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

Bonus video:

00:42

ČAK 80% LEGALNIH SUPLEMENATA NE POMAŽE ILI ŠTETI! Stručnjaci o crnom tržištu lekova: Plaćaju studije da dokažu efekat materija

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.