DANAS ĆE BITI NAJTOPLIJI DAN U OVOM MESECU: Spremite se, biće PAKLENO, tempreratura do 37 stepeni!
Ada Ciganlija, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

DANAS ĆE BITI NAJTOPLIJI DAN U OVOM MESECU: Spremite se, biće PAKLENO, tempreratura do 37 stepeni!

U Nišu u petak sunčano i velika vrućina

Objavljeno:

U Srbiji će petak će biti najtopliji dan ovog meseca. Očekuje se sunčano vreme uz veliku vrućinu sa maksimalnim temperaturama koje u pojedinim mestima mogu dostizati 37°C. Međutim, kasnije popodne i predveče se očekuje jači razvoj oblaka na zapadu Srbije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ovo osveženje se premešta na istok i u toku noći ka suboti zahvata i ostale krajeve. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a krajem dana na zapadu i severu Srbije severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 34°C do 37°C. Uveče se lokalni pljuskovi sa grmljavinom šire sa zapada na istok. Temperatura u 22h od 20°C do 28°C.

U Beogradu u petak sunčano i vrućina. Predveče sledi razvoj oblaka koji dolaze sa zapada uz lokalne pljuskove sa grmljavinom krajem dana. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a krajem dana severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna 36°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h oko 26°C.

Velika Britanija, Vrućina, Leto, Toplotni talas
foto: Profimedia

U Nišu u petak sunčano i velika vrućina. Vetar slab južni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna 37°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 28°C. Užički region: U petak sunčano i vrućina. Kasnije popodne razvoj oblaka koji dolaze sa zapada usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab južni, krajem dana severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna od 35°C do 37°C. Na Zlatiboru i Tari toplo, ali krajem dana pljuskovi i do 31°C na 1000 mnv.

U Vojvodini u petak sunčano i vrućina. Predveče se očekuje razvoj oblaka koji dolaze sa zapada uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a krajem dana severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 19°C do 21°C, a maksimalna od 34°C do 36°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h od 20°C do 26°C.

U Novom Sadu U petak sunčano i vrućina. Predveče se očekuje razvoj oblaka koji dolaze sa zapada uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a krajem dana severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna oko 35°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h oko 24°C.

U Subotici u petak sunčano i vrućina. Predveče razvoj oblaka uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab južni, a krajem dana severozapadni, u zoni pljuskova pojačan. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna oko 35°C. Uveče pljuskovi. Temperatura u 22h oko 22°C.

Sunčano
foto: Aleksandar Jovanović

Vreme narednih dana

U subotu svežije i prijatnije vreme uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 17°C do 20°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče je ponegde moguća kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22h od 25°C do 28°C. U nedelju i ponedeljak prijatna temperatura, bez vrućine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i uz moguću kratkotrajnu kišu ponegde. Od utorka ponovo sunčano i sve toplije.

00:14

DANAS TOPLO I SUNČANO! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje narednih dana

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.