Najveći carevi grada Beograda: Imaju zgradu o kojoj pričaju svi i svi do jednog su heroji! (FOTO)
Foto: Facebook/Bulevar despota Stefana 68b

ostali smo bez reči

Najveći carevi grada Beograda: Imaju zgradu o kojoj pričaju svi i svi do jednog su heroji! (FOTO)

U ovoj zgradi kao da žive ljudi s druge planete. Njihova humanost i dobrota je nešto što se danas retko nalazi

Objavljeno: 22:33h
Milica Božinović

- Do sada smo organizovali mnogo humanitarnih akcija, za Zvečansku smo prikupili više od 200.000 dinara, prikupili smo preko 600 kg pomoći za poplavljene, organizovali smo za Bajram prikupljanje i podelu pomoći migrantima u parku kod Autobuske stanice, prikupljali smo pomoć i za malu Tijanu - niže nam predsednica kućnog saveta podvige ove zgrade.

Osim biblioteke s preko 1.000 knjiga, mogu se pohvaliti i da organizuju podelu paketića za polazak u školu, a svake Nove godine svi stanovi dobijaju novogodišnje poklone.

- Ove godine smo komšijama poklonili šolje na kojima je odštampano Bulevar despota Stefana 68b. Imamo i bioskop na krovu zgrade za sve komšije organizujemo zajedničko gledanje najvažnijih sportskih događaja ili organizujemo letnji bioskop - priča Biljana ponosno.

Popričali smo i sa ostalim stanarima zgrade, kako bi još bolje bili upućeni u njihovu humanost koju neguju godinama.

- Voilimo da pomažemo. Radimo to godinama unazad, a sve na Biljaninu ideju. Ona je divna žena koja samo želi da pomogne, baš kao i mi ostali - objašnjava osamdesetogodišnji Aleksandar Ribić, koji je samo jedan od ovih mnogobrojinh heroja.

- Kad je najviše migranata bilo u našem gradu, sakupili smo hranu, sokove i odeću kako bi odneli tim ljudima koji su spavali po parkovima - objašnjava supruga gospodina Ribića.

Da li su ponosni na to što im je ulaz najlepši u Beogradu, nije bilo potrebno ni da pitamo.

- Pa kada se svi trudimo, nije ni čudo. Ja sam se ovde doselila baš skoro, ali slobodno mogu da kažem da nisam živela u boljem i prijatnijem okruženju - priča kroz smeh nova stanarka ove zgrade.

Zato - kad prođete ovim poznatim prestoničkim bulevarom, setite se da je tu, na jednom od brojeva, cela grupa beogradskih heroja!

(Milica Božinović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.