BACILI SU U SENKU I ZEMUNCE: Sve tajne najmoćnijeg klana u Srbiji, surčinskog klana! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Youtube printscreen

tvrdili da nisu mafija

BACILI SU U SENKU I ZEMUNCE: Sve tajne najmoćnijeg klana u Srbiji, surčinskog klana! (VIDEO) (FOTO)

Kako je jedan klan uspeo da skoro deceniju vlada prestonicom, ali i ovim delom Evrope?
Objavljeno:

I u godinama nakon Šijanove smrti, ovaj klan je bio jak.

Jedan članak iz Novosti, iz 2002. godine navodi:

- Surčinski klan u ovom trenutku predstavlja najjaču mafijašku organizaciju kod nas, a što se tiče šverca heroina i kokaina neprikosnoveni su i u velikom delu Evrope. U ovom momentu ekipu iz ovog zemunskog naselja čini pet stalnih članova, od kojih su dvojica "prvi među jednakima" i imaju lidersku ulogu.

Takođe, navodi se da su Surčinci, sa glavnom ekipom iz Zemuna (koja je istovremeno i najbrojnija) učestvovali u mnogim oružanim obračunima i likvidacijama u srpskom podzemlju. Tvrdi se da su najžešće sukobe imali sa Miljakovačkim klanom i njegovim vođom Zoranom Uskokovićem Skoletom, u kome je na obe strane bilo više mrtvih i ranjenih.

Neka operativna saznanja govore i da klan iz Surčina, zajedno sa gore pomenutim Zemuncima i jednim "solistom" , predstavlja najorganizovaniju međunarodnu krijumčarsku grupu kokaina i heroina u ovom delu Evrope - stoji u istom članku.

Ipak, samo godinu dana kasnije, nedeljnik Vreme je objavio da se u Surčinu lakše diše, jer su "bosovi" ovog klana, ili mrtvi, ili u bekstvu, ili u zatvoru, ali da se neka imena i dalje izgovaraju tiho.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.