TOP 5 "NEPUŠAČKIH" KAFIĆA U BEOGRADU: Dok čekamo Zakon o zabrani Espreso je spremio LISTU, evo GDE se nalaze (FOTO)
Kafići u kojima je zabranjeno pušenje, Foto: EPA ANTONIO BAT, Tamara Trajković, printscreen/instagram/kafeterija family cup, prinstcreen/instagram/D95B, printscreen/instagram/la la kafe

kafići u kojima je zabranjeno pušenje

TOP 5 "NEPUŠAČKIH" KAFIĆA U BEOGRADU: Dok čekamo Zakon o zabrani Espreso je spremio LISTU, evo GDE se nalaze (FOTO)

Espreso je spremio listu 5 kafića u kojima je zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru, a u kojima mi lično uživamo

Objavljeno:

Da li je zabrana pušenja u zatvorenim prostorima u skladu sa svakodnevnim navikama građana i građanki Srbije, pitanje je koje često postavljamo, ali koje možemo da stavimo po strani ukoliko se donese Zakon o zabrani.

Naprosto, ukoliko Zakon odredi da pušenje u zatvorenim prostorijama bude zabranjeno, naša ideologija o "načinu života" moraće da ispašta ukoliko smatramo da je pušenje bitan deo socijalizacije na Balkanu.

Kako je ministarka Danica Grujučić najavila Zakon kojim se zabranjuje pušenje u kafićima, restoranima i zatvorenim objektima trebalo bi da bude usvojen sledeće godine.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

Da li će i kada do realizacije i primene Zakona doći ne možemo da znamo u datom trenutku, ali, ponekad je u redu pripremiti se.

Štetnost duvana

Zdravlje je prvenstveni razlog zbog koga se Zakon stavlja u razmatranje, prema navodima ministarke, dok se o kulturološkim idejama retko oglašava.

Tako je govoreći za RTS u martu ove godine Grujičić izjavila:

Danica Grujičić
Danica Grujičićfoto: Nemanja Nikolić

"Definitivno je on (duvan) povezan sa karcinomom pluća. Po pravilu oboljevaju ljudi koji ili su pušači ili imaju oštećenje zbog toga što su u blizini pušača. Imamo 7.000 novoobolelih svake godine od karcinoma pluća."

Kako je duvan deo i elektronskih cigareta, ministarka se za sada podjednako odnosi i prema elektronskim i prema običnim cigaretama, te pretenduje da obe vrste zabrani kada govorimo o pušenju u zatvorenom prostoru.

Takođe, povremeno se govori i o zabrani na otvorenim površinama.

Ljude brine kako će se navići na prostore u kojima se ne puši, to jest kako će rituale ispijanja kafa i višesatnog uživanja u druženju nastaviti ukoliko se Zakon donese.

Beograđane i Beograđanke ne bi trebalo da brinu takve stvari jer kafići u kojima nije dozvoljeno pušenje u zatvorenom prostoru, dok u otvorenom (baštama, terasama) jeste, u glavnom gradu postoje.

Donosimo vam Espreso odabir 5 najsimpatičnijih kafića u Beogradu u kojima je zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru.

  1. Coffee dream Knez Mihailova 47 (ulaz iz Nikole Spasića)

  2. Greenet Nušićeva 3 i 4 Masarikova 5

  3. La La kafe Cara Nikolaja II 83

  4. Family Cup Bulevar Zorana Đinđića 12v
  5. D59B Kralja Petra 70

Naravno, ovih 5 kafića su samo naš izbor, a za sva mesta u Beogradu koja trenutno ne dozvoljavaju pušenje u zatvorenom prostoru pogledajte na ovoj mapi.

Dakle, čak iako se donese Zakon kojim se zabranjuje pušenje u kafićima, restoranima i zatvorenim objektima imaćete u vidu da postoje mesta u kojima možete da uživate u društvu prijatelja uz piće, te da tako nastavite omiljene rituale sa naših prostora.

Bonus video:

01:05

RODITELJI, PAŽNJA! Za sindrom iznenadne smrti novorođenčeta krivi pušenje i spavanje na mekom (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.