Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Reuters/AP

vlast uzvaća udarac

Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)

Državna agencija Anadolija navodi da je 754 vojnika pritvoreno širom zemlje, a potom je saopšteno da je broj uhapšenih veći od 1.500
Objavljeno: 08:53h
foto: Reuters

15:27 - - Posle pokušaja državnog udara Turska će razmotriti i ponovno uvođenje smrtne kazne - istakao je Jildirim. Skaj njuz prenosi da je premijer istakao da smrtna kazna nije po ustavu, ali da je moguće izvršiti zakonske promene kako bi se to promenilo.

Jildirim je rekao da je do sada privedeno 2.839 pučista. Prema njegovim rečima završen je prvi deo puča. Kako je istakao, pučisti su gori od "kurdske terorističke organizacije".

15:25 - Turske bezbednosne snage okončale su operaciju protiv pučista u Generalštabu turske vojske, javila je televizija CNN turk", a preneo Rojters.

foto: Reuters

14:45 - Prema pisanju turskog lista "Hurriyet", neki od privedenih vojnika su rekli da nisu znali da su deo puča. Oni su navodno mislili da je u pitanju vojna vežba, jer su im tako rekli komandanti. Shvatili su o čemu se radi tek kada su videli civile koji se penju na tenkove

14:30 - Turske vlasti su danas smenile sa dužnosti 2.745 sudija, posle sinoćnjeg neuspelog pokušaja puča od strane dela vojnog vrha, objavila je turska televizija NTV, pozivajući se na saopštenje Visokog saveta sudija i tužilaca (HSYK).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.