Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Reuters/AP

vlast uzvaća udarac

Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)

Državna agencija Anadolija navodi da je 754 vojnika pritvoreno širom zemlje, a potom je saopšteno da je broj uhapšenih veći od 1.500
Objavljeno: 08:53h

16:15 - Uhapšeno deset članova Državnog saveta

Turske vlasti uhapsile su danas deset članova Državnog saveta, najvišeg pravno administrativnog tela u toj zemlji, i tragaju za još 140 članova kasacionog suda u sklopu istrage oko neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj, objavila je turska televizija NTV.

16:12 - Obama sazvao sastanak svojih bezbednjaka zbog Turske

Američki predsednik Barak Obama održaće danas sastanak svojeg tima zaduženog za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku kako bi diskutovali o situaciji u Turskoj.

foto: Reuters

16:09 - Vratili se svi brodovi, uključujući fregatu, admirala nema

Turska državna agencija Anadolu objavila je da se svih pet bojnih brodova koji su isplovili tokom noćašnjeg pokušaja puča u toj zemlji vratili u vojnu luku Golčuk na severoistoku Turske, ali da se ništa ne zna o komandantu mornarice.

16:00 - Sputnjik: U prevratu učestvovao pilot koji je oborio ruski Su-24

Jedan od učesnika državnog prevrata u Turskoj bio je i pilot koji je oborio ruski avion Su-24, prenosi Sputnjik reči gradonačelnika Ankare Meliha Gokčeka, koji je ovu izjavu dao za SNN Turk. Prema rečima gradonačelnika, pilot je bio član organizacije sveštenika Fetulaha Gulena.

foto: Reuters

15:45 - Baza Indžirlik zatvorena

NATO baza indžirlik zatvorena je, a presečen joj je i dovod struje, saopštio je konzulat SAD u Turskoj. Vojna baza Indžirlik je stalna baza jedinicama turskog Vojnog vazduhoplovstva, kao i američke vazduhoplovne jedinice, koja se sastoji od oko 1.500 američkih vojnika i civilnih zaposlenika.

15:30 - Slavlje na ulicama Ankare i u Istanbulu uveliko traje, pučisti poraženi.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.