Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Reuters/AP

vlast uzvaća udarac

Državni udar u Turskoj: Pobeda Erdogana, slavlje na ulicma Ankare i Istanbula! Vlasti hapse pučiste! (FOTO) (VIDEO)

Državna agencija Anadolija navodi da je 754 vojnika pritvoreno širom zemlje, a potom je saopšteno da je broj uhapšenih veći od 1.500
Objavljeno: 08:53h

Sa dužnosti je uklonjeno i pet članova tog Saveta, najvišeg sudskog tela u Turskoj, objavila je turska državna novinska agencija Anadolija, a preneo je Rojters.

foto: Reuters

13:29 - Ponovo lete avioni "Turkiš erlajnsa", otvoren i Bosfor

Aviokompanija "Turkiš erlajns" od danas ponovo normalno leti posle sinoćnjeg pokušaja vojnog puča, a ponovo je za prolaz tankera otvoren i moreuz Bosfor, javljaju turski mediji.

Avioni "Turkiš erlajnsa" od danas u 13 časova lete po planiranom redu vožnje, izjavio je predsednik uprave tog turskog avioprevoznika Ilker Ajči za televiziju CNN Turk, preneo je Rojters.

- Turkiš erlajns" je zbog jucerašnjeg neuspelog vojnog puča otkazao 32 leta ka istanbulskom aerodromu Ataturk i preusmerio još 35 aviona.

foto: Reuters

Danas su turske pomorske vlasti takođe ponovo otvorile moreuz Bosfor, koji je iz bezbednosnih razloga, odnosno pokušaja puča, bio zatvoren za prolaz tankera.

- Saobraćaj teretnih plovila se vratio u normalu - saopštila je špediterska agencija GAC.

13:19 - Vođa puča bivši komandant vazdušnih snaga - Bivši komandant turskih vazduhoplovnih snaga Akin Ozturk osumnjičen je da je jedan od vođa puča. Turske vlasti su već godinu dana sumnjale da on pokušava da organizuje vojni udar.

13:15 - Erdogan poslao SMS svim Turcima - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poslao je cirkularnu SMS poruku na turske mobilne telefone kojiom poziva Turke da se zauzmu za demokratiju i mir. Poruka je potpisana sa "RT ERDOGAN", a u njoj se ljudi pozivaju da izađu na ulice protiv "uskog kadra".

foto: Reuters

13:10 - Grupa koja se protivi aktuelnoj turskoj vladi preuzela je jednu fregatu u bazi Golčuk i zarobila komandanta flote, prenose strani mediji pozivajući se na grčke vojne izvore.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.