SEĆATE LI SE NARKO-BABE? Uskoro će biti mrtva!
Lindzi Sandiford, Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP / Profimedia

ČEKA SUDNJI DAN

SEĆATE LI SE NARKO-BABE? Uskoro će biti mrtva!

Baka iz Britanije, koja je uhapšena 2013. godine jer je pokušala da, u svom koferu, u Indoneziju prokrijumčari kokain vredan 1,6 miliona evra

Objavljeno:

Lindzi Sandiford (67) iz Velike Britanije, koja je uhapšena zbog krijumčarenja velike količine kokaina, uživa kao kraljica u zloglasnom zatvoru na Baliju, gde već više od decenije čeka egzekuciju.

Baka iz Britanije, koja je uhapšena 2013. godine jer je pokušala da, u svom koferu, u Indoneziju prokrijumčari kokain vredan 1,6 miliona evra, uživa u zatvoru i navodno se prema njoj ponašaju kao prema VIP ličnosti.

Navodno su je prozvali i Kraljicom zatvora Kerobokan, te u ćeliji uživa dok ruča biftek, a navodno je osnovala i klub pletilja, pa sa svojim "drugaricama" štrika iza rešetaka u trenucima dokolice.

"Ona je baka zatvora, kraljica", rekla je njena cimerka, Indonežanka, koja je u zatvoru Kerobokan već dve godine.

Ta žena navodi da je Lindzi jedina zatvorenica kojoj se za večeru servira biftek iz zatvorskog restorana.

"Jede srednje pečen biftek, uglavnom jednom nedeljno", tvrdi Indonežanka.

Ona kaže da je njena cimerka obožavana u zatvoru, prenosi Mirror.

Zatvorenica kaže da Lindzi uči druge žene u zatvoru kako da štrikaju, ali i da brinu o sebi. Navodno "kraljica" uživa i druge posebne privilegije, te spava na dušeku umesto na običnoj prostirci na kojoj spavaju druge zatvorenice.

Lindzi je navodno dobila rešo na kojem može da kuva jer joj se ne sviđa zatvorska hrana. Navode i da je narko-baka veliki ljubitelj slatkiša, pa joj se redovno u zatvor donose crna čokolada, ali i sveže povrće.

Postoji mogućnost da Lindzina smrtna kazna bude zamenjena kaznom doživotne robije, a zahvaljujući izmenama zakona koje su usvojene u januaru. Narko-baka bi mogla da "sačuva glavu" zahvaljujući dobrom ponašanju u zatvoru.

Lindzi Sandiford
Lindzi Sandiford foto: SONNY TUMBELAKA / AFP / Profimedia

Očekuje se da će njeni advokati zahtevati da ostatak kazne služi u Velikoj Britaniji, a razmatra se i da li bi mogla da bude puštena na slobodu.

"Ako pregura 2025. godinu ona misli da bi mogla da izbegne smrtnu kaznu", rekla je Lindzina cimerka.

Lindzi trenutno čeka da iz zatvora Kerobokan bude prebačena na Nusa Kambangan, poznato kao Ostrvo pogubljenja.

Njena cimerka iz ćelije rekla je da se ona "plaši smrti, ali da je to prihvatila", dok je drugi osuđenik tvrdio da "ima pogan jezik" i da tera ljude iz svoje ćelije.

Lindzi, koja je baka dvoje mališana, boravi u jednom od najozloglašenijih zatvora u Indoneziji i mestu mnogih smrtonosnih nereda, ironično poznatom kao "Hotel K".

Ona je uhvaćena kako leti na Bali iz Bangkoka sa velikom količinom kokaina 2012. godine. Krijumčari se suočavaju sa strogim kaznama u zemlji jer je oko 80 odsto zatvorske populacije zatvoreno zbog optužbi za drogu i čeka na izvršenje, navodi Mirror.

Britanka iz Jorkšira, koja nije ranije osuđivana, tvrdila je da ju je narko-mafija sa sedištem u Velikoj Britaniji naterala da prokrijumčari kokain sa Tajlanda na Bali, preteći da će joj ubiti jednog od dvojice sinova, koji žive u Britaniji.

Ona je osuđena na smrt uprkos tome što je sarađivala sa policijom u pokušaju hapšenja ljudi na višim pozicijama u kartelu, što je izazvalo negodovanje advokata za ljudska prava i bivšeg direktora javnog tužilaštva Ujedinjenog Kraljevstva Kena Mekdonalda koji je rekao da je prema njoj postupano "prilično strogo".

Ukoliko vlasti ostanu pri izvršenju smrtne kazne Lindzi će biti streljana na Ostrvu pogubljena jedne noći, tačno u ponoć, sa još najmanje deset drugih zatvorenika.

Bonus video:

01:55

KOKAIN JE SVE UČESTALIJI KOD 14-GODIŠNJAKA Stručnjak nema dilemu: Osim narkotika, OVO JE BERMUNDSKI TROUGAO DRUŠTVA!

(Espreso/Mirror/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.