ŽESTOKE STVARI JE ERDOGAN IZGOVORIO, SPOMINJAO I GENOCID: "Već su proglašeni krivim"
Redžep Tajip Erdogan, ilustracija, Foto: EPA-EFE/VIVIEN CHER BENKO / HUNGARIAN PM OFFICE / HANDOUT HANDOUT HUNGARY OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

teška tema

ŽESTOKE STVARI JE ERDOGAN IZGOVORIO, SPOMINJAO I GENOCID: "Već su proglašeni krivim"

Erdogan izneo svoje mišljenje o svemu što se događa na Bliskom istoku

Objavljeno: 16:21h

Postoje određeni pozitivni pomaci u isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- Postoje neki pozitivni pomaci u vezi sa isporukom humanitarne pomoći Gazi. O tome smo razgovarali sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem. Egipatske vlasti će nastaviti da vrše pritisak na Izrael po ovom pitanju. Naš ministar spoljnih poslova Hakan Fidan takođe nastavlja neophodne pregovore. Pored toga, održaćemo sastanke sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom - rekao je Erdogan, prenosi TASS.

On je istakao da će američki zvaničnici takođe nastaviti da vrše pritisak na Izrael u vezi sa isporukom humanitarne pomoći.

Erdogan oštar povodom situacije na Bliskom istoku
Erdogan oštar povodom situacije na Bliskom istokufoto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Erdogan je dodao da je broj kamiona humanitarne pomoći koji ulaze u Gazu dostigao 200-250 dnevno, ocenivši da to i dalje nije dovoljno.

- Kažu da će potražnja za vodom porasti na 500-600 kamiona. Ako dostignemo ovaj broj, možemo da govorimo o rešavanju problema u smislu humanitarnih potreba - rekao je turski predsednik.

Erdogan je naveo da će ''istorija osuditi one koji su zažmurili na masakr nad stanovnicima Gaze''.

- Oni koji su počinili ovaj genocid već su proglašeni krivim pred istorijom - rekao je Erdogan.

Bonus video:

04:41

NATO ĆE SVE DOZVOLITI, SAMO DA ERDOGAN NE NAPUSTI SAVEZ! Zoronjić: Potreban im je novi turski strateški kanal ka Crnom moru

(Espreso/Agencije/Preneo V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.