KAKO UŽIVATI U ČARIMA ISTANBULA? Ovo je jedini pravi način da doživite VELIČANSTVENI grad koji leži na 2 kontinenta
Istanbul, Foto: Miloš Dojčinović

prelepa metropola

KAKO UŽIVATI U ČARIMA ISTANBULA? Ovo je jedini pravi način da doživite VELIČANSTVENI grad koji leži na 2 kontinenta

Istanbul, jedan od retkih gradova koji leže na dva kontinenta nudi bezbroj mogućnosti za istraživanje, bilo da vas zanima arhitektura, gastronomija ili kultura

Objavljeno:

VIše nego bilo gde na svetu, trajekti u Istanbulu omogućavaju da istinski doživite ovaj veličanstveni grad, ali i da skratite putovanje do udaljenih četvrti.

Istanbul, jedan od retkih gradova koji leže na dva kontinenta nudi bezbroj mogućnosti za istraživanje, bilo da vas zanima arhitektura, gastronomija ili kultura. Međutim, kako god odlučili da iskoristite vreme u jednom od najmnogoljudnijih gradova na svetu, ono što ne smete da propustite jeste pogled na njega odande odakle se najbolje vidi - mora. Bosforski moreuz između Evrope i Azije je simbol Istanbula.

Tokom istorije, brojni sultani su maštali o izgradnji mosta preko Bosfora, ali za dobru povezanost grada bili su i ostali zaduženi brodovi, a kasnije i trajekti. Prvi most koji je ujedinio Evropu i Aziju izgrađen je 1973. gdoine, a treći je dovršen pre deset godina. Ukoliko se odlučite za brod za njegov obliazak to će biti najbolji način da naučite da cenite njegovu istinsku lepotu i razumećete njegovu veličinu, piše punkufer.hr.

1 / 8 Foto: Miloš Dojčinović

Pogled na palate, džamije i anglikanske crkve, omogućava uvid u spoj kultura. Neke od građevina koje ćete videti iste su onakve kako su izgledale vekovima pre. Jedna od omiljenih atrakcija jeste Dolmabahče, kao i skoro 2400 godine stara Devojačka kula koja stoji na sredini Bosfora. Kako bi omogućili ljudima koji su stanovali duž Bosfora lakše kretanje obalom, trajekti su zaplovili u 19. veku, a danas možete krenuti od azijskog pristaništa Kadikoj do evropskog Karakoja.

1 / 9 Foto: Miloš Dojčinović

Na svakom brodu, ili trajektu ćete čuti različite jezike i upoznati mnoge turiste. Doživećete ovaj nesvakidašnji grad na poseban način, a trajekt povezuje 50 različitih lokacija u celom gradu.

Bonus video:

01:58

KADA ODEM U CRNU GORU JA RADIM, NE IDEM NA PLAŽU! Ana Kokić otkrila: Odmor će biti ako bude, JOŠ NISAM BILA NA MORU

(Espreso/Punkufer.hr/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.