NEMA SRBINA KOJI JE NIJE POSETIO! Ova država je prva na listi NAJBOLJIH zemalja za život u Evropi, a nije NEMAČKA
Beč, Ilustracija, Foto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

PALA ODLUKA

NEMA SRBINA KOJI JE NIJE POSETIO! Ova država je prva na listi NAJBOLJIH zemalja za život u Evropi, a nije NEMAČKA

Istraživanje kvaliteta života predstavljeno je kroz nekoliko kategorija

Objavljeno:

Svake godine evropska agencija za statistiku Evrostat objavljuje izveštaj o kvalitetu života u evropskim zemljama. Oni rangiraju zemlje na osnovu ankete i cilj istraživanja je da obuhvate trendove subjektivnog blagostanja evropskih građana na temelju pokazatelja zadovoljstva životom u određenim zemljama.

Na osnovu istraživanja i analize mnogih dimenzija kvaliteta života, računajući ekonomske i društvene fatore, Austrija je najbolja zemlja za život u Evropi. Austrija je dobila ukupnu ocenu 7,9 od 10, što je stavlja na prvo mesto.

Državljani zemalja članica EU su svoje zadovoljstvo životom u proseku ocenili sa 7,1, što je u gornjem proseku. Nakon Austrije, na drugom mestu se nalaze zajedno Finska, Poljska i Rumunija sa ocenom 7,7.

Austrija
Austrija foto: Profimedia

Italija, Španija i Francuska su takođe u okviru proseka sa ocenom 7.,, dok su najlošije ocenjene Nemačka i Bugarska. Nemačka ima ocenu kvaliteta života 6,5, a Bugarska je jedina zemlja EU čiji je rezultat bio ispod ocene 6. Bugarska je ocenjena sa 5,6. Od zemalja regiona, najbolje je rangirana Slovenija, koja ima ocenu 7,5, dok je Hrvatska ocenjena sa 6,8.

Istraživanje kvaliteta života predstavljeno je kroz nekoliko kategorija. To su materijalni životni uslovi, stambeni uslovi, zaposlenje, obrazovanje, zdravlje, slobodno vreme, društveni odnosi, bezbednost, upravljanje i okolina. Sve zajedno određuju jedinstvenu ocenu ukupnog zadovoljstva života građana.

Bonus video:

08:44

PLANIRAJTE SVOJE FINANSIJE KAO DIJETU KOJU ĆETE PRIMENJIVATI CEO ŽIVOT Stručnjak poručio: Ako znate ovo kontrolišete budućnost

(Espreso/ TU magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.