OVAKAV ZAGREB SE RETKO VIĐA: U decembru i januaru OBAVZENO POSETITE komšije, ovo ne želite da PROPUSTITE (FOTO)
Zagreb za Novu godinu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Rok Goes Around

praznici

OVAKAV ZAGREB SE RETKO VIĐA: U decembru i januaru OBAVZENO POSETITE komšije, ovo ne želite da PROPUSTITE (FOTO)

Praznični dani u Zagrebu su posebno lepi za Božić i Novu godinu, te predstavljaju fenomenalnu atrakciju za turiste

Objavljeno:

Uoči Nove godine otvaraju se brojni adventi i božićni marketi širom velikih gradova. U glavnom gradu susedne nam Hrvatske, Zagrebu, ponuda je takođe lepa i zaista velika.

Manifestacija Advent u Zagrebu počinje 2. decembra i traje do 7. januara 2024. godine, s tim što će ove godine početi nekoliko dana ranije.

Lokacije za pravu božićnu atmosferu

Na istočnom delu Trga bana Jelačića organizovan je "Baš Naš Advent". Tu je i Advent na Zrinjevcu, kao i EU Advent na Evropskom trgu.

Tu je i takozvano Fuliranje na Strossmaierovom trgu kao i omiljeni Ledeni park na Tomislavcu.

Kulturno-muzički advent

Zagrebačka božićna pesma ove će se godine čuti u koncertnim dvoranama i crkvama, u muzejima i foajeima širom Zagreba.

Takođe, božićno raspoloženje prožimaju i predstave i izložbe. Etnografski muzej, Muzej prekinutih veza, Muzej čokolade i Muzej grada Zagreba osmislili su poseban program.

Kako su saopštili tamošnji mediji, posetioci će imati priliku da vide najstariji ZOO vrt na ovim prostorima u božićnom izdanju, kao i veliku maketu pruge, čuveni Bačko mini ekspres.

Advent posvećen deci i kućnim ljubimcima

Za najmlađe su kreirani posebni programi kao i zanimacije za kućne ljubimce - Vuf mjau Advent. Vlasnici kućnih ljubimaca i njihovi krzneni članovi porodice, kao i svi oni koji uživaju u veselom lavežu i ljubavi koju samo ovi prijatelji mogu da pruže, ove godine će imati priliku da dožive drugačiji Advent.

Zagreb u novom ruhu

Ulice grada će zasijati u novom ruhu, a tu su i zanimljive umetničke instalacije. Glavni gradski trg ponosi se i najvećom jelkom u gradu ovog Adventa. Predimenzionirane skulpture inače malih božićnih ukrasa ove godine čine šetnju stazama Svačićevog trga i parka natprirodnim - inspirisan aurorom borealisom i polarnim prostranstvima. Veliki Božić na Svačićevom trgu počeće 9. decembra, a bal na Mažurancu sprema se od 15. decembra.

Magični Mesečev vrt našao je svoje novo mesto u parku Ribnjak. Ujedno, Ribnjak će postati i poprište novog događaja - Ledene bajke, koja počinje 16. decembra.

Voljeni Orašar će ponovo krasiti grad, a u Oktogonu će biti postavljen veliki bor inspirisan kaleidoskopom.

Bonus video:

00:30

Lukas pokorio Zagreb

(Espreso/ b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.