BAJDEN SE NE ZAUSTAVLJA, OPLEO ZA SVE PARE: Ovo ne sluti na DOBRO, njegove reči mogu da izazovu OZBILJAN HAOS
Džo Bajden, Foto: Profimedia

DRAMA NA VIDIKU

BAJDEN SE NE ZAUSTAVLJA, OPLEO ZA SVE PARE: Ovo ne sluti na DOBRO, njegove reči mogu da izazovu OZBILJAN HAOS

Njegove izjave se odnose na to što je kineska ekonomija pala u deflaciju, navodi britanska agencija i dodaje da Kina možda ulazi u eru mnogo sporijeg ekonomskog rasta, sa stagnirajućim potrošačkim cenama i platama

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je Kinu "tempiranom bombom" zbog ekonomskih izazova sa kojima se ta zemlja suočava.

„Imaju neke probleme. To nije dobro, jer kada loši momci imaju probleme, oni rade loše stvari“, rekao je Bajden na političkom skupu u saveznoj državi Juta, prenosi Rojters.

On je dodao da je Peking u nevolji, napomenuvši da ne želi da povredi Kinu, već da želi racionalan odnos sa tom zemljom.

Njegove izjave se odnose na to što je kineska ekonomija pala u deflaciju, navodi britanska agencija i dodaje da Kina možda ulazi u eru mnogo sporijeg ekonomskog rasta, sa stagnirajućim potrošačkim cenama i platama.

Američki predsednik je u sredu potpisao izvršnu naredbu kojom je zabranio određena američka ulaganja u Kini u sektoru poluprovodnika i mikroelektronike, sektoru kvantne informacione tehnologije i u domenu određenih sistema veštačke inteligencije.

Džo Bajden
Džo Bajden foto: Profimedia

Iz kineskog ministarstva spoljnih poslova su poručili da odluka SAD ozbiljno krši principe tržišne ekonomije i fer konkurencije.

„Ovo je čin koji podriva međunarodni ekonomski i trgovinski poredak, destabilizuje globalne lance snabdevanja i šteti interesima i Kine i SAD i globalne poslovne zajednice“, navedeno je u saopštenju kineskog ministarstva.

Bonus video:

01:00

ZAPAD PREDOSEĆA KRAH UKRAJINE, PA REŠAVA POSLOVE NA BALKANU Obradović analizira pitanje BiH: Sarajevo i Amerika imaju isti cilj?

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.