Tramp se obratio Kongresu, a onda je usledilo neočekivano: APLAUZI I OVACIJE DEMOKRATA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

prvi govor

Tramp se obratio Kongresu, a onda je usledilo neočekivano: APLAUZI I OVACIJE DEMOKRATA! (FOTO) (VIDEO)

Svoje dosadašnje poteze, od kojih su mnogi naišli na kritiku, branio je probranim rečima i bez odstupanja od najavljenog scenarija
Objavljeno: 15:04h

Svoje dosadašnje poteze, od kojih su mnogi naišli na kritiku, branio je probranim rečima i bez odstupanja od najavljenog scenarija, ali većina ideja je ostala ista: povećana bezbednost na granicama, izbacivanje ilegalnih imigranata, obećanje da će ojačati Ameriku inicijativom za kupoviu američkih proizvoda i zapošljavanje Amerikanaca, kao i podrška NATO uz upozorenje da članice moraju da plate svoj deo.

foto: Reuters

Pomenuo je i zamenu za "Obamaker" koja uključuje medicinsku pokrivenost onima sa postojećim zdravstvenim tegobama, olakšanje poreza za srednju klasu, izmene obrazovnog sistema, plaćeno porodiljsko odsustvo, te pojačano ulaganje u infrastrukturu za koje će od Kongresa tražiti trilion dolara.

To će, prema njegovim rečima, otvoriti milion radnih mesta a istovremeno će se obnoviti putevi, železnički saobraćaj, i sve što je "godinama zanemarivano".

Demokrate su tokom govora uglavnom sedele mirno.

foto: Reuters

Još jedan aplauz cele sale Tramp je dobio obećanjem da će preduzeti jake mere zaštite protiv radikalnog islamskog terorizma, da će se odlučno boriti protiv Islamske države i da će "zauvek izbrisati tog zlog neprijatelja sa naše planete".

Međutim, mnogo važnije od aplauza je ono što se dogodilo posle, a to je anketa koju je proveo CNN. Čak 57% anketiranih Amerikanaca koji su pratili Trampovo izlaganje u potpunosti se slaže sa onim što je predsednik SAD rekao, a velikih 78% da je "predsednikov govor povećao optimizam".

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.