MEDVEDEV SE OGLASIO NAKON PUTINOVOG GOVORA O KOME BRUJI CEO SVET: Uputio SUROVE REČI, 1 posebno PRIVLAČI PAŽNJU
Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

brutalno

MEDVEDEV SE OGLASIO NAKON PUTINOVOG GOVORA O KOME BRUJI CEO SVET: Uputio SUROVE REČI, 1 posebno PRIVLAČI PAŽNJU

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas u obraćanju Federalnoj skupštini da Rusija suspenduje učešće u novom START-u, ali da se iz njega ne povlači

Objavljeno:

Rusija je suspendovala učešće u novom sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja, novom START-u, kao odgovor na antirusku politiku Vašingtona, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

„SAD su dobile ono što su zaslužile za svoju glupu antirusku politiku, odnosno suspendovanje novog START-a. Ne možete da se borite protiv Rusije, a da izgleda da se na pitanjima strateške stabilnosti radi kao i obično“, napisao je Medvedev na Tviteru na engleskom, preneo je TAS S.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas u obraćanju Federalnoj skupštini da Rusija suspenduje učešće u novom START-u, ali da se iz njega ne povlači.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

Putin je naglasio da Rusija, pre nego što nastavi razgovore o daljim aktivnostima u okviru sporazuma, mora sama da shvati, kako je naveo, „šta traže zemlje NATO-a kao što su Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo“ i kako će se uzeti u obzir njihovi strateški arsenali.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.