ZELENSKI UPUTIO APEL ŠPANCIMA: Moli ih da prestanu da rade 1 STVAR!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

APEL

ZELENSKI UPUTIO APEL ŠPANCIMA: Moli ih da prestanu da rade 1 STVAR!

Ukrajinski lider je zahvalio Špancima na nedavnim isporukama oružja Ukrajini, ali i zatražio još naoružanja

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se danas španskom parlamentu putem video-linka, upoređujući ruski napad na Ukrajinu sa fašističkim bombardovanjem baskijskog grada Gernike 1937. godine.

„Zamislite, ljudi u Evropi provode nedelje u podrumima da spasu živote od granatiranja i vazdušnog bombardovanja. Ovo je april 2022, ali mi se osećamo kao da je april 1937, kada su svi čuli za Gerniku“, rekao je Zelenski.

Zamislite – ukrajinske majke pišu broj telefona i ime deteta na leđima svoje dece, tako da ako okupator ubije roditelje, dete ima šanse da preživi“, rekao je Zelenski Špancima.

„Molim vas, prestanite da poslujete sa Rusijom“ Ukrajinski lider je zahvalio Špancima na nedavnim isporukama oružja Ukrajini, ali i zatražio još naoružanja. On je pohvalio podršku Španije ekonomskim sankcijama protiv Rusije, ali je pozvao na još "zaista moćnije sankcije".

„Iako su neke španske kompanije prestale da posluju u Rusiji od početka rata, neke druge su nastavile da posluju sa Moskvom“, rekao je Zelenski, nazivajući neke poimence.

1 / 7 Foto: Profimedia

„Mislim da ih poznajete bolje od mene. Molim vas, prestanite da poslujete sa Rusijom“, rekao je Zelenski.

Bonus video:

00:52

UJUTRU UŽIVAJTE U SUNCU, JER POSLE PODNE SLEDI NAGLI PREOKRET! Srbiju očekuju pljuskovi, a evo kolika će temperatura biti

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.