CIA TVRDI: Putin lično ishakerisao Hilari Klinton U ZNAK OSVETE! (FOTO)
Foto: Profimedia/Reuters

PRESUDIO IZBORE

CIA TVRDI: Putin lično ishakerisao Hilari Klinton U ZNAK OSVETE! (FOTO)

Putin je navodno lično dao instrukcije kako da se filtriraju i koriste poruke ukradene demokratama u tim napadima
Objavljeno: 10:36h

Grupa elektora koji sledeće nedelje treba da ratifikuju rezultate predsedničkih izbora u SAD, zatražila je pre dva dana kompletan izveštaj o optužbama da je Rusija intervenisala kako bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi u predsedničkoj trci.

foto: Profimedia

Grupa elektora, među kojima su skoro svi demokrate, saopštila je da mora da utvrdi koliko su te optužbe osnovane pre nego što se izborni kolegijum sa 538 članova okupi 19. decembra. Elektori traže izveštaj o svim zaključcima istraga, "jer ta pitanja direktno utiču na suštinske faktore u rasuđivanjima elektora o tome da li je Tramp podoban da bude predsednik SAD".

foto: Reuters

Oni su uputili ovaj poziv nakon što su mediji proteklog vikenda naveli da je CIA zaključila kako Moskva stoji iza hakovanja kompjutera političkih partija i objavljivanja podataka koji su na kraju oštetili Klintonovu u borbi protiv Trampa. Tramp je izveštaj ocenio kao smešan, ali ga visoki članovi Kongresa ozbiljno shvataju i spremni su da pokrenu istragu.

foto: Reuters / Mark Kauzlarich

Američki Ustav nalaže da izborni kolegijum na kraju odlučuje o ishodu predsedničkih izbora, a ne glasanja birača, pri čemu svaka američka država ima broj elektora u skladu sa brojem svojih stanovnika.

CIA POČELA ISTRAGU: Rusi doveli Trampa na vlast u SAD!

Na izborima 8. novembra, Hilari Klinton je nadmašila republikanskog protivnika u broju glasova birača za dva procentna poena, ali je Tramp pobedio u više država i osvojio 306 elektora, nasuprot 232 koliko je osvojila njegova protivkandidatkinja, što mu je donelo pobedu, podseća Frans pres.

(Espreso.co.rs / b92)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.