BLEROVA ŽENA OD EDIJA RAME DOBILA 645.000 EVRA! Sve je dogovoreno na tajnom sastanku premijera Albanije i Tonija Blera!
Foto: Kancelarija premijera Albanije

ESPRESO Otkriva

BLEROVA ŽENA OD EDIJA RAME DOBILA 645.000 EVRA! Sve je dogovoreno na tajnom sastanku premijera Albanije i Tonija Blera!

Blerov savetnik za medije izjavio je da se radilo o "kratkoj privatnoj poseti"
Objavljeno: 13:46h

Rama je posetio Blera u Londonu neposredno nakon izbora. U oktobru 2013. Bler je učestvovao kao savetnik na prvom nezvaničnom sastanku vlade. Rama je tad objavio da će Bler, zajedno sa Svetskom bankom, raditi na formiranju posebne političke jedinice za albansku vladu.

Postavljala su brojna se pitanja oko toga ko plaća Blerov angažman u Albaniji i da li između njega i albanske vlade postoji formalni ugovor.

Edi Rama uvek ističe da zemlju ništa ne košta Blerov angažman i da on dobrovoljno pomaže Albaniji.

KOSOVO SE DIGLO NA NOGE: Protesti u toku zbog oslobađanja HARADINAJA!

U 2015. godini usledila su brojna pitanja nakon potpisivanja pravnog sporazuma između vlade na čijem čelu je bio Rama i pravne službe Omnia Strategy, kojom rukovodi Blerova supruga Čeri.

Firma je delovala na rešavanju trgovinskog spora između Albanije i konzorcijumom sastavljenenim od američke kompanije Rapiscan Systems i lokalne firme S2 Albanija.

Nakon što je vlada Edija Rame pokušala da ispregovara novi ugovor s dvema kompanijama u vezi aranžmana koji su potpisale s prethodnom vladom, a koji se ticao sistema za skeniranje pošiljaka na albanskim granicama, američka kompanija odlučila je da ih tuži zbog nezakonitog kršenja ugovora i tražila je 350 miliona dolara oštete 2014. godine pred sudom u Parizu.

Albanija je prvobitno uplatila 495.000 evra firmi koju vodi Blerova supruga, ali je naknadno, u januaru 2015. godine doplatila još 150.000 evra, pa je taj iznos tako dostigao 645.000 evra.

Mediji su često ukazivali na sličnosti između angažmana Čeri Bler u Tirani s radom njene firme u Kazahstanu, gde je njen suprug Toni Bler takođe radio kao savetnik autokrate Nursultana Nazarbajeva.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.