Dodik: Nema odlaganja, referendum će biti održan!
Foto: Fonet

bez odustajanja

Dodik: Nema odlaganja, referendum će biti održan!

- Ne može, 25. septembra je referendum i nema odgađanja. Ako nam ne daju (biračke) spiskove, onda će spiskove uraditi naša lokalna zajednica. Oni koji nisu na spiskovima će se upisati i glasati. Niko ne treba brinuti o tome - rekao je Lider RS Milorad Dodik
Objavljeno: 20:22h

Komentarišući zaključak PIK-a, on je kazao da stav Saveta za primenu mira "odražava političke podrške kiminalu koje su činili visoki predstavnici, od prvog do danas".

Završen sastanak o referendumu u RS: Vučić i Nikolić u četvrtak sa liderima Srba u BiH i RS! - To je urađeno ad hok. U PIK-u nema zemalja koje su potpisale okvirni Dejtonski sporazum, kao što su Hrvatska i Srbija, a ima Turska i Japan ,koje nemaju veze s realnošću ovde - kazao je predsednik RS.

foto: FoNet

Još je kazao da su u zaključku PIK-a "sublimirane izjave (predsedavajućeg Predsedništva BiH i lidera SDA) Bakira Izetbegovića, dodavši da PIK deluje "u funkciji provođenja bošnjačke politike". Upitan šta će se desiti posle 25. septembra i šta će Republika Srpska uraditi s rezultatima referenduma, jer je Vlada RS u pismu upućenom PIK-u navela da "rezultati referenduma nisu obvezujući", Dodik je odgovorio da se "nigde nije desilo da se referendum sprovede, a da ne obaveže političke strukture".

foto: Zorana Jevtić

- Nakon referenduma ćemo ući u parlament i proglasiti Dan Republike Srpske. Ako je PIK hteo koristiti sednicu da smiri situaciju, to je trebao raditi pre donošenja odluke Ustavnog suda RS. Pisaće '9. januar Dan državnosti Republike Srpske'. Pozdravljam (srpski član Predsedništva BiH Mladen) Ivanićev predlog - naveo je on. On je odbacio tvrdnje da iza svega stoji njegov dogovor sa Izetbegovićem zbog predstojećih lokalnih izbora. - To su spekulanti koji sede u Sarajevu. Sreli smo se samo oko mehanizma koordinacije. Sarajevski đilkoši uvek nešto nađu da pričaju - rekao je on. Dodik je rekao da političari u RS pokazuju da nisu otuđena politička elita, kako ih nazivaju. - Pitaćemo narod o 9. januaru i otići u parlament. Imamo praznik Hrvata, 1. mart ne slavi nijedan Srbin, a tu niko ne priča o diskriminaciji. Bošnjaci pričaju sada o nekoj diskriminaciji - kazao je on.

(Espreso.co.rs/ Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.