ALKARAS POTIŠTEN: Previše sam se žalio, moraću da...
Karlos Alkaras, Foto: EPA/WU HAO

ATP Peking

ALKARAS POTIŠTEN: Previše sam se žalio, moraću da...

Španac se oglasio posle eliminacije

Objavljeno: 20:17h

Karlos Alkaras nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Pekingu.

Drugi teniser sveta u polufinalu poražen je od Janika Sinera rezultatom 2:0 (7:6 (4), 6:1).

Španac se oglasio posle eliminacije.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: EPA/ MARK R. CRISTINO

- Mislim da sam igrao dobar tenis u prvom setu, kako obično kažem na konferencijama za štampu. Pokušao sam da iskoristim svoje prilike. Imao sam neke šanse da napravi još jedan brejk u prvom setu, ali ih nisam iskoristio. Bilo je dosta brejk lopti, ali ih nisam iskoristio. Kada protiv igrača kao što je Siner ne koristite te prilike, teže je pobediti - rekao je Alkaras i dodao:

- Očigledno je i on igrao odličan tenis, to me je nateralo da promenim svoju igru. Nisam mogao da radim ono što sam uvek radio, pokušavao sam da igram dublje, ali nisam mogao. Pokušao sam da primenim drugu taktiku, ali ni to nije išlo. Ovo je još jedna stvar koju ću morati da naučim ako želim da pobedim Janika. U drugom setu sam bio psihički van svega, previše sam se žalio, to otežava igru na najvišem nivou, kada si ljut na sebe.

Janik Siner je odigrao veoma dobar meč.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: EPA/WU HAO

- Kompletan je igrač, svakim udarcem te gura do krajnjih granica. Morate da pogađate savršeno svaku loptu ako želite da budete u poenu. Čak i kad mislite da ste uradili loptu veoma dobro, on može da vrati. To radi veoma dobro. Teško je igrati protiv njega, kreće se dobro, moraću da nađem način kako da ga pobedim ili budem opasan po njegov tenis. Komplikovano je, zato je jedan od najboljih na svetu.

Alkarasa sada očekuje Masters u Šangaju.

- Nadam se da ću sa samopouzdanjem doći u Šangaj uprkos porazu ovde. Pokušavam da budem bolji, fokusiraću se na stvari zbog kojih danas nisam pobedio. Pokušaću da osvojim Šangaj, to je cilj. Nadam se da ću igrati na istom nivou kao što sam igrao i ovde.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.