Cela Srbija je uz Željka Dimitrijevića: Jedan skok u reku promenio mu je život, ali on nikada nije odustao i u petak se bori za medalju na Olimpijadi! (FOTO)
Foto: Fonet

INSPIRACIJA ZA SVE

Cela Srbija je uz Željka Dimitrijevića: Jedan skok u reku promenio mu je život, ali on nikada nije odustao i u petak se bori za medalju na Olimpijadi! (FOTO)

Njegova životna priča je sve samo ne laka
Objavljeno:

Sedam godina nakon nesreće počeo je da se bavi ovim neobičnim sportom u kome je ostvario ogromne uspehe (pobednik i Evropskog prvenstva).

Interesantno je da Dimitrijević živi u domu za invalidna lica u Zemunu.

- Živim u Domu za odrasle i invalidna lica u Zemunu. Dok sam bio predsednik udruženja stanara, a tada je tu živeo i Draženko Mitrović, napravili smo jedno dobro bacalište. Imamo i teretanu. Preko puta Doma je Atletski klub "Pogledi", u kojem je Draženko predsednik. Po broju medalja ovaj klub je prošle godine bio drugi u celoj Srbiji - istakao je Dimitrijević.

foto: Beta

Za razliku od drugih sportista, koji svoje uspehe takođe duguju velikim naporima, paraolimpijci moraju da prevazilaze i prepreke o kojima drugi ni ne misle, poput, na primer, putovanja na takmičenje: - Ja, kao osoba sa dijagnozom kvadriplegije, imam pravo na pratioca. Međutim naša reprezentacija jedva obezbedi pare i za pripreme, tako da nisam mogao sebi da priuštim taj luksuz da sa mnom ide negovateljica koja bi mi pomagala da, na primer, obujem čarape ili da pređem iz kolica u kolica. To je sve radio pomoćni trener. Onda, nepristupačnost hotela i to 99 odsto. I kada kažu da je hotel ili ustanova u koju idemo prilagođena, opet postoji neka začkoljica – ulaz u WC koji nema dovoljnu širinu vrata, zatim ne može da se dođe do WC šolje ili ne možemo da se istuširamo jer je tuš na nepristupačnom mestu, nema rampe - kaže paraolimpijac.

Dimitrijević će na borište u petak, cela Srbija bi morala da bude uz njega.

(M.Raković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.