Odbijeni Maljković i Mrkela: Samo jedan kandidat za novog predsednika Olimpijskog komiteta!
Foto: Fonetap

nepotpuna dokumentacija

Odbijeni Maljković i Mrkela: Samo jedan kandidat za novog predsednika Olimpijskog komiteta!

Iako se bila pojavila informacija da bi proslavljeni stručnjak mogao da nasledi Vlada Divca, to se ipak neće dogoditi
Objavljeno:

- U datom roku za funkciju predsednika pristigle su kandidature za: Ivana Todorova, koga je za ovu funkciju kandidovalo ukupno 26 članova OKS, Mitra Mrkelu, za koga je kandidaturu dostavio Fudbalski savez Srbije i nepotpunom dokumentacijom podržalo Udruženje za medicinu sporta Srbije i Božidara Maljkovića, koga je nominovao Atletski savez Srbije. Imajući u vidu da su za Mrkelu i Maljkovića podnete samo po jedna nominacija, a ne minimum pet koliko je propisano Statutom, Izborna komisija je utvrdila da ovi kandidati ne ispunjavaju potrebne uslove za dalje učešće u izbornom postupku - saopštio je OKS.

Ovim je završena prva faza izbornog postupka. U drugoj fazi predsednički kandidat treba da dostavi dokaze o ispunjenosti ostalih uslova propisanih Statutom OKS. Nakon toga Izborna komisija će se sastati kako bi utvrdila ispunjenost uslova i usvojene zaključke će uputiti Izvršnom odboru OKS, koji treba da usvoji konačnu listu kandidata za sve funkcije u organima OKS.

foto: Marina Lopičić

Kandidaturu Ivana Todorova podržali su: Džudo savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Rvački savez Srbije, Tekvondo asocijacija Srbije, Kajakaški savez Srbije, Veslački savez Srbije, Rukometni savez Srbije, Bob savez Srbije, Streljački savez Srbije, savez Srbije za dizanje tegova, Biciklistički savez Srbije, Ragbi savez Srbije, Bokserski savez Srbije, Badminton savez Srbije, Teniski savez Srbije, Sankaški savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Nacionalni savez za karling Srbije, Savez za skokove u vodu Srbije, Mačevalački savez Srbije, Streljački savez za leteće mete Srbije, Jedriličarski savez Srbije, Golf asocijacija Srbije, Savez za sinhrono plivanje Srbije, Skijaški savez Srbije i Savez hokeja na ledu.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.