BRODOLOM PARTIZANA U PIONIRU UZ 66 FAULOVA: Tromi i umorni crno-beli su bili najukusniji zalogaj za podivljale Pantere! (FOTO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

superliga, polufinale

BRODOLOM PARTIZANA U PIONIRU UZ 66 FAULOVA: Tromi i umorni crno-beli su bili najukusniji zalogaj za podivljale Pantere! (FOTO)

Sva dešavanja pre tokom i posle meča pratili ste uz naš lajv-blog

Objavljeno: 23:36h

POSLEDNJA ČETVRTINA Iznenađenje! Partizan - FMP 91:96

Kad god bi Partizan prišao, rival je imao spremno rešenje, poput trojke Boldena između dva vezana pogotka Veličkovića (61:71). Upravo je ovaj Australijanac imao neverovatno veče, novom trojkom je odbio još jedan nalet domaćina za velikih 14 razlike i 62:76 u 33. minutu.

Na sve to je Hečer promašio oba slobodna bacanja, isto je učinio i Marinković, da bi Veličković trojkom vratio nadu u preokret. Ona je dodatno oživela kada je tandem Ratkovica - Birčević primakao crno-bele na samo minus pet - 71:76 na pet minuta do kraja.

foto: Saša Pavlić Koky

Radanov je uspeo da prekine nalet Partizana, ali je Šešlija posle iznuđenog faula promašenim penalima prokockao šansu da uveća prednost gostiju. Nakon toga je stigao i faul Boldena, ukupno 50. na utakmici, nad Birčevićem koji je šutirao trojku i sa dva od tri pogođena penala smanjio na 73:78.

Utakmica je išla ka ulasku u treći sat, jer gotovo da nije bilo napada bez prekršaja... Penal završnicu prekinuo je Čović dalekom trojkom za 79:87 pred poslednjih 108 sekundi.

Dramu je vratio Veličković trojkom za 84:89, nakon čega je viđen i 60. faul na utakmici. Talentovani Aleksa Radanov je rešio da stavi tačku na sjajno izdanje, šutirao je bez promašaja 6/6 iz igre, poentirao prilikom pete lične Veličkovića i pobrinuo se za 86:93.

Uzvratio je Andrić trojkom, Davidovac je imao polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja, ne i Čović koji je imao mirnu ruku i stavio tačku na čudesnu pobedu FMP-a posle više od dva sata borbe.

TREĆA ČETVRTINA! GOSTI SVE BLIŽI POBEDI! 59:69

Po povratku sa predaha Filip Čović je sa dva plus jedan najavio da će FMP opet preuzeti vođstvo. Plej gostiju je sa Radovanovićem i Šešlijom napravio seriju 9-0 za 40:46, a Partizan je serijom grešaka bio skoro tri minuta bez koša.

Ni tajm-aut Džikića nije pomogao, a posle 12 uzastopnih timskih promašaja je Radovanović pogodio trojku, dok je posle tehničke Ratkovice i penala Čovića bilo i 40:50. Majstorović je nekako prekinuo seriju rivala od 13-0, ali su crno-beli mnogo toga morali da poprave kako bi uhvatili korak.

foto: Saša Pavlić Koky

Do sredine ove četvrtine odnos u skokovima je bio 16:27, što je "panterima" često omogućavalo drugi, pa i treći napad, a Partizan je delovao bez ideje i bez snage. Ništa nisu mogli da urade Veličković i saigrači, i FMP je to koristio da čuva prednost od osam do 10 poena.

Nastavljan je meč! U drugom poluvremenu Partizan ne može skok da uhvati! Panteri su uspeli da steknu i dvocifrenu prednost, ne deluje dobro po crno bele. 27-16 je u skokovima za goste, u rezultatu 52:42. Umorno deluju izabranici Aleksandra Džikića...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.