POZNATI AS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Obradović mu nabio TRAUME, a o Ivanoviću ovako još niko nije govorio
Obradović i Ivanović, Foto: Starsport©

au

POZNATI AS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Obradović mu nabio TRAUME, a o Ivanoviću ovako još niko nije govorio

Italijan bez dlake na jeziku

Objavljeno: 15:51h

Treneri sa "tradicionalnim" metodama poput Željka Obradovića i Duška Ivanovića su uvek na "ceni", a nekadašnji košarkaški as Denis Markonato je imao tu privilegiju da sarađuje sa obojicom.

Proslavljeni Italijan je uporedio Srbina i Crnogorca iz vremena kada je nosio dres Treviza, odnosno Barselone.

U intervjuu za španski Relevo je priznao da nije bilo lako pratiti tempo sadašnjeg trenera Partizana.

- Bilo je traumatično razumeti njegov rad na treninzima. Pre toga smo par godina radili sa Majkom D’Entonijem. On je bio posvećeniji napadu, a Obradović baš suprotno. Sećam se prve nedelje, dražao nas je dva i po sata dnevno u sali po neverovatnoj vrućini. Zahtevao je maksimalnu koncentraciju. Bio je opsednut odbranom, intenzitetom… Bila su to dva različita sveta i bilo je veoma naporno. Naučio sam mnogo od obojice, ali zahvaljujući srpskom treneru sam naučio da bolje vladam stresnim situacijama. To mi je bila velika lekcija i dugujem je njemu- rekao je Markonato.

Denis Markonato
Denis Markonatofoto: Doležal Michal / ČTK / Profimedia

Potom se preselio u redove katalonskog giganta, gde je na svojoj koži osetio nadaleko poznatu "strogost" Duška Ivanovića.

- Bilo je igrača koji nisu dolazili jer su znali kakav je. Najzahtevniji trener kojeg sam imao u životu. Čak je premašio i Obradovića, ali bio sam spreman. Reći ću vam nešto o Dušku, to je trener koji vas oblikuje, koji vas očvrsne kao igrača - rekao je Italijan.

Nastavio je sa pohvalama na račun nekadašnjeg trenera Zvezde.

- Idealan trener za mlađe igrače. Učitelj. U Barsi smo uglavnom bili stariji. Kod njega se radi kao u vojsci, a to je bolje za mlade jer ih oblikuje, napreduju na svakom polju. U mlađem dobu je i lakše usaditi određene mehanizme, ali Ivanović vas svakako čini mentalno jačim.

Duško Ivanović
Duško Ivanovićfoto: Starsport©

Otkrio je da je bilo negodovanja, ali Duško nije odstupao od svojih principa.

- Rekli smo mu više puta, ali je bio uveren da su njegove metode najbolji način da se pobeđuje. Nije bilo načina da ga ubedimo, a smatrao je i da su igrači bili idealni za taj način treniranja.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.