NOĆNO SAOPŠTENJE ABA LIGE: Oglasili se povodom napada na srpske novinare i člana Zvezde u Zadru!
Foto: Starsport

reakcija

NOĆNO SAOPŠTENJE ABA LIGE: Oglasili se povodom napada na srpske novinare i člana Zvezde u Zadru!

Posle saopštenja policije Zadra kao i Zvezde koja je tražila reakciju ABA lige, ona je stigla kasno u noći subota na nedelju

Objavljeno:

ABA liga se oglasila saopštenjem povodom napada u dva odvojena incidenta na dva srpska novinara i člana Uprave KK Crvena zvezda u Zadru, dan uoči utakmice plavih i crveno-belih.

Posle saopštenja policije Zadra kao i Zvezde koja je tražila reakciju ABA lige, ona je stigla kasno u noći subota na nedelju.

Saopštenje ABA lige prenosimo u celosti:

- Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde, pred sedmu rundu utakmice ABA lige između Zadra i Crvena zvezda , ABA liga snažno osuđuje svaki oblik nasilja, kao i rasističku, seksualnu, versku, nacionalnu i bilo koju drugu vrstu diskriminacije.

- ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema Hrvatskom ministarstvu unutarnjih poslova, s namerom da se svi detalji napada ispitaju što je pre moguće i da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu s zakonima Republike Hrvatske, gde su se napadi dogodili.

- U isto vreme, putem komunikacije s klubovima i drugim faktorima bezbednosti, ABA liga će učiniti sve kako bi se utakmica sedme runde između Zadra i Crvene zvezde odigrala bez ijednog incidenta i da ponovo pokažemo da je reč o izolovanom slučaju koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana.

- Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će ABA liga, kao i pre, nastaviti da povezuje ljude, a ne da ih deli.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.