Moćni, premoćni Bogdan zgazio PAO u Atini! Dominantni as igra najbolju košarku u svom životu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

evroliga top 8

Moćni, premoćni Bogdan zgazio PAO u Atini! Dominantni as igra najbolju košarku u svom životu! (VIDEO)

Dominacija srpskog beka! Kakve cifre!
Objavljeno: 22:23h

Na drugoj strani domaće je nosio sjajni plejmejker Majk Džejms koji je Bogdanu"odgovorio" sa 16 koševa u prvom delu.

Kada su se gosti na 1:30 do kraja treće deonice odlepili na sedam poena prednosti posle trojke Bobija Diksona (71:54) delovalo je da će Fenerbahče prelomiti utakmicu, međutim, Grci su već do kraja tih deset minuta uspeli da se konsoliduju - bez tajm-auta s kojim je Ćavi Paskval zakasnio - i ponovo se ušlo u rezultatsku klackalicu.

U poslednjoj četvrtini drama je dostigla vrhunac na 1.35 do kraja. Prvo Judo, pa onda dva vezana napada Bogdanović - trojka i ulaz za plus pet - izgledalo je da domaći više ne mogu da se vrate, no međutim...

Fener je loše organizovao dva napada, Pao svooja dva rešio. Posle tajm-auta Obradovića Dikson nije uspeo da ubaci loptu u teren za pet sekundi i Zeleni su imali šut za tri za preokret.

Singlton je ostao sam, ali je promašio.

To je bio Pao definitvan kraj. Dikson je pogodio dva slobodna bacanja, domaći opet izgubili loptu, onda Slukas sa penala i to je bilo to - 80:75.

Turski tim je opet predvodio sjajni Bogdan Bogdanović sa 25 poena (5/7 dva, 5/8 tri) uz osam skokova i šest asistencija.

Bogdanovića je u stopu pratio Ekpe Judo sa 22 poena (11/14) i devet skokova uz dve blokade, dok je 14 poena dodao Dikson, ali uz šest izgubljenih lopti. Drugi srpski igrač iz redova Fenera Nikola Kalinić nije bio na nivou prvog meča, ali je doprineo pobedi sa sedam poena (3/6 iz igre) i tri uhvaćene lopte. PAO je nosio Majk Džejms sa 22 poena i četiri asistencija, 14 je dodao Kris Singlton, dok je 13 ubacio Janis Burusis uz šest skokova.

Evroliga, plej-of:

Panatinaikos – Fenerbahče 75:80 (0-2) CSKA – Baskonija 84:82 (2-0) Subota

Olimpijakos – Efes (1-0) 20:00 Real Madrid – Darufašaka (1-0) 21:00

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.