KAKO BI DRAŽEN PETROVIĆ IZGLEDAO DA JE ŽIV? Veštačka inteligencija dala odgovor! (VIDEO)
Dražen Petrović, Foto: Printscreen/Twitter/@NBAHistory

tragična sudbina legende

KAKO BI DRAŽEN PETROVIĆ IZGLEDAO DA JE ŽIV? Veštačka inteligencija dala odgovor! (VIDEO)

Komentari su oprečni

Objavljeno: 21:59h

Legendarni košarkaš Dražen Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći pre 30 godina, a sa ovom velikom tragedijom se neki nikada nisu pomirili.

Mnogi smatraju da je bio najbolji evropski košarkaš svih vremena, a njegova tužna sudbina i dan danas boli sve koje su ga poznavali, ali i one koji su bili "zaljubljeni" u njegovu košarku.

Poznati hrvatski umetnik je uz pomoć "veštačke inteligencije" pokušao da odgonetne kako bi izgledao Dražen da je živ i u kom pravcu bi mu se razvijala karijera.

- Fan sam Dražena Petrovića i uvek mi je rani završetak njegove priče bio tragičan pa sam hteo da vidim kako bi izgledao da je još uvijek živ, kakva bi mu bila karijera. Kada sam generisao nekoliko slika i dobio malo starijeg Dražena sa sedom kosom napravio sam reel koji zamišlja kakva bi njegova putanja u NBA-u bila da je bila malo duža - rekao je reditelj i umetnik Filip Filković Philatz a preneo je piše Jutarnji list.

Reel naziva "Dražen Petrović (Beyond 1993) – AI‘s Take on What Could Have Been, koji se može pogledati na Philatzovom Instagram ili Fejsbuk profilu, prvi je u predstojećoj seriji AI radova koji će se baviti zamišljanjem nastavka karijera nekih prerano preminulih hrvatskih legendi ili onih iz bivše Jugoslavije.

Mnoge je ova objava rastužila, a neki su imali i negativne komentare...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.