JOKIĆEVA NOĆ ZA INFARKT: Odveo Denver do pobede, a onda su svi gledali meč koji je PORTLAND MORAO DA IZGUBI! (VIDEO)
Foto: Fonetap

žestoka Borba za nba Plej-of

JOKIĆEVA NOĆ ZA INFARKT: Odveo Denver do pobede, a onda su svi gledali meč koji je PORTLAND MORAO DA IZGUBI! (VIDEO)

Nikola je meč protiv Nju Orleansa završio sa 21 poenom, 12 skokova i 4 asistencije
Objavljeno: 07:02h

Stvari ovako stoje: Portland trenutno ima 38 pobeda i 40 poraza, a Denver 37 pobeda i 40 poraza. Pošto su Blejzersi dobili ovogodišnju seriju protiv Nagetsa sa 3:1, u slučaju istog broja pobeda oni idu u plej-of protiv Golden Stejt Voriorsa. Što znači da, ukoliko Portland dobije sve 4 preostale utakmice, sezona je gotova za Denver. Ako Portland dobije 3 od 4, Denver mora da dobije svih 5. Ako Portland dobije 2 od 4, Denver mora da dobije 4 od 5. Ako Portland dobije 1 od 4, Denver mora da pobedi u 3 od 5 utakmica. A čak i da Portland izgubi sve do kraja, Nagetsi moraju da dobiju 2 od pet utakmica da bi išli u plej-of.

Dakle: u preostale 4 utakmice Portland igra u četvrtak uveče (petak ujutru po našem vremenu) protiv Minesote, pa dva dana posle toga opet protiv Jute, pa dva dana posle toga protiv San Antonija, pa u poslednjoj utakmici protiv Nju Orleansa.

Dobro u ovom rasporedu (dobro za Denver) je što su ovo sve timovi koji mogu da pobede Portland (Minesota ih je dobila pre dva dana, Juta ih je upravo razbila, San Antonio bi trebalo da ih "otrese", a Nju Orleans im ne leži - dvaput ih je rasturio ove sezone).

Loše u ovom rasporedu je što Portland sve 4 utakmice igra kod kuće, pred jednom od najboljih publika u NBA, i teško je zamisliti da će izgubiti sve 4, pogotovo sa paklenim ofanzivcima kao što su Lilard i Mekolum.

Što stavlja Denver u poziciju u kojoj je svaki poraz mogući kraj nade za plej-of.

A ovako izgleda raspored Nagetsa:

Prvo, večeras igraju možda i ključnu od 5 utakmica. Realno, velike su šanse da izgube u Hjustonu, od kojeg gube 3:0 ove sezone. Nisu našli način da zaustave Hardena, i teško da mogu da ga nađu.

Jedina nada je činjenica, na koju se ne treba oslanjati, naravno, da je Hjuston zakucan za treće mesto na tabeli, i do kraja ne može ni gore ni dole.

Ali ko voli da gubi kod kuće, pred plej-of?

Dakle, ako prežive put u Hjuston, čekaju ih dve utakmice kod kuće: prva protiv Nju Orleansa u petak na subotu (i ova utakmica može biti veoma opasna, baš zato jer Jokić ne voli da igra protiv Dejvisa), a onda protiv Oklahome, dva dana kasnije. I Oklahoma je obezbedila plej-of, a Vestbruk će biti zainteresovaniji da obori rekord Oskara Robertsona u broju tripl-dablova, nego da dobije ovu utakmicu, pa je ovo skoro pa najizglednija pobeda u ovoj mini-seriji.

Na kraju, ako prežive ove tri utakmice, i ako Portland nešto kiksira, Jokića i društvo čekaju dva gostovanja za kraj: prvo protiv Dalasa, 11. aprila, a onda ponovo protiv Oklahome, 12. aprila. Dve utakmice koje mogu da se dobiju.

Sve u svemu, težak, težak raspored, kad se sve uzme u obzir. Ali ne i nemoguća misija.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.