Bio je jedan od najvećih talenata jugoslovenske košarke, draftovan u NBA, pa nestao, ali je pre kraja  uradio nešto neverovatno! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Flickr.com, AP

pouka ima mnogo

Bio je jedan od najvećih talenata jugoslovenske košarke, draftovan u NBA, pa nestao, ali je pre kraja uradio nešto neverovatno! (FOTO) (VIDEO)

U pitanju je momak koji je mogao da stigne do samog vrha košarkaškog neba, ali je spletom nesrećnih okolnosti, njegova karijera otišla u suprotnom smeru
Objavljeno:

Ipak, šansu da se oproba sa najboljima nije dobio, navodno zbog činjenice da klub iz Teksasa nije mogao da mu garantuje minujete.

Njegova sledeća stanica bio je slavni Virtus iz Bolonje koji je prolazio turbulentan period nakon odlaska Etorea Mesine uz nagomilane finansijske probleme.

- Da mi Dalas nije mogao garantovati minute je očigledno nečiji pogrešan zaključak. To nije bio problem. Problem je bilo plaćanje kompenzacije, po NBA pravilima, od 350.000 dolara klubu. FMP je tada imao drugačiju klupsku politiku i u dogovoru sa mojim agentima i Kinderom, bez moje saglasnosti, poslat sam u Italiju.

- Zar ne zvuči u najmanju ruku čudno da neko donosi odluke o tvojoj karijeri, a da te ne pita apsolutno ništa povodom toga. Možete misliti kako sam se tada osećao... Kinder je bio gigant koji je posrtao, i videlo se da je ulazio u slepu ulicu bez povratka.

Ponovo se vratio u domovinu i to u ekipu Budućnosti koja je dugo godina želela da ga dovede u svoje redove. Ipak, podgorička ekipa je tada krenula da gubi sjaj koji je imala krajem XX i početkom XXI veka.

- Posle Kindera stigao je dugo očekivani poziv Budućnosti. Trenirao sam sa njima, ali nisam mogao da igram zbog finansijskih potraživanja mog bivšeg kluba. Pouzdano znam da FMP-u nikada ništa nije plaćeno, ali sam se nekako u posljednjem minutu priključio Podgoričanima. Imao sam nekoliko odličnih nastupa, ali klub je počeo polako da gubi raniju slavu, finansijska situaciju je bila loša i naravno povrede su bile jedan od razloga što sam ostao samo jednu polusezonu i pored moje želje da se skarasim i završim karijeru u ''plavom'' dresu. Razočaranje je i tada postojalo, ali je tek kasnije kulminiralo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.