DIVOVI EVROPSKOG FUDBALA: Milan, Everton i Atletik Bilbao su samo neki od potencijalnih rivala Zvezde u 3. kolu kvalifikacija za LE! (FOTO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

težak žreb

DIVOVI EVROPSKOG FUDBALA: Milan, Everton i Atletik Bilbao su samo neki od potencijalnih rivala Zvezde u 3. kolu kvalifikacija za LE! (FOTO)

Ovde na scenu stupa faktor sreće

Objavljeno: 18:52h

Koliko je komplikovano obezbediti plasman u grupnu fazu Lige Evrope kada krećete od prvog kola kvalifikacija najbolje pokazuje primer vicešampiona Srbije. Evo kakve "ale" čekaju Zvezdu ako pregrmi Irtiš iz Pavlodara.

Fudbalska planeta plače i jeca: Svanuo je najcrnji dan, preminuo je maleni Bredli Lauri (FOTO)

Promena formata kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope dovela je do toga da se klubovi iz Srbije koji zbog lošeg nacionalnog koeficijenta borbu za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje počinju od prvog prvog kola praktično suočavaju sa nemogućom misijom. Mnogo je lakše ukoliko kao šampion Srbije uđete u kvalifikacije za Ligu šampiona pa usled eventualnih neuspeha u trećem kolu idete direktno u plej-of za Ligu Evrope.

TRUJIĆ JE SAMO JOŠ JEDAN U NIZU! Kada srpski "navijači" uzmu pravdu u svoje ruke, šamaraju, pesniče i vade pištolje! (VIDEO)

Crvena zvezda će kao vicešampion Srbije nastaviti borbu za plasman u Ligu Evrope pošto je u prvom kolu eliminisala objektivno slabijeg rivala sa Malte.

TRANSFER KARIJERE! Bivši igrač Zvezde prelazi u redove velikana iz Atine za dva miliona evra! (FOTO) Verujemo da ste već upućeni u to da će naredni rival crveno-belih biti Irtiš iz Pavlodara, ekipa kojoj treba ukazati poštovanje. Vratimo se priči koju smo započeli. Šta crveno-bele čeka u nastavku kvalifikacija ukoliko eliminišu Irtiš i plasiraju se u treće kolo?

ZVEZDA POČINJE 13. OKTOBRA U GOSTIMA: Izašao kompletan raspored crveno-belih u Evroligi! Reklo bi se da na tačan odgovor nećemo čekati dugo jer je žreb za treće kolo kvalifikacija zakazan za 14. jul, odnosno za sedam dana, između prvih i drugih utakmica drugog kola. Zbog činjenice da će žreb biti održan pre kompletiranja drugog kola kvalifikacija već sada možemo da kažemo da ne postoje apsolutno nikakve šanse da Zvezda završi u grupi povlašćenih klubova! U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće 58 klubova od čega će 25 klubova biti uključeno u takmičenje upravo od ove runde. Šest od pomenutih 25 klubova biće smešteno u grupnu nepovlašćenih gde se nalazi i Crvena zvezda zajedno sa Irtišem. Ako izuzmemo tih šest klubova, ostalih 19 ekipa koje će kao povlašćene u žreb za treće kolo deluju kao prave "ale" u odnosu na našeg preostalog predstavnika.

foto: Filip Plavčić

ČISTKA U VOŠI: Umesto da zaštite igrače posle huliganskog napada, oni ih teraju iz kluba! I to BAŠ OVU četvoricu... (FOTO) Potencijalni rivali Crvene zvezde biće Zenit, Atletik Bilbao, Fenerbahče, Sparta Prag, Milan, PSV Ajndhoven, Braga, Gent, PAOK, Krasnodar, Bordo, Everton... Spisak ide dalje ali nije potrebno nabrajati jer je jasno da se radi o evropskim klubovima protiv kojih Zvezda verovatno ne bi imala velike šanse.

PREDSTAVLJEN BABIĆ: Već prvom rečenicom je kupio ljubav svakog zvezdaša! (FOTO) Ovde na scenu stupa faktor sreće jer se među povlašćenim klubovima nalaze i oni koji tek treba da prođu drugo kolo poput Makabija iz Tel Aviva, rumunske Astre, Midtjilanda, Dinamo Minska, Leha iz Poznanja, Apolona... Navedeni klubovi mogli bi i da ispadnu u drugom kolu, a to znači da bi uz određenu dozu sreće Zvezda mogla da ukrsti sa Zarijom (Moldavija), Rabotničkim (Makedonija), Šamrokom (Rep. Irska), Zirom (Azerbejdžan), Haugesundom (Norveška)... Ovakav scenario moguć je samo u sličaju da autsajderi u drugom kolu iznenade favorite, a Zvezda na žrebu dobije baš taj par gde je došlo do iznenađenja. Na kraju prilažemo i spisak povlašćenih klubova pa sami zaključite koliko će faktor sreće biti neophodan da Zvezda prođe u plej-of. O tome šta sledi na poslednjem koraku ne treba polemisati u datom trenutku. Spisak potencijalnih rivala Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope: 1. Zenit (Rusija) 2. Atletik Bilbao (Španija) 3. Estersund (Švedska) - Galatasaraj (Turska) 4. Sparta Prag (Češka) 5. Milan (Italija) 6. PSV Ajndhoven (Holandija) 7. Braga (Portugal) 8. Gent (Belgija) 9. PAOK (Grčka) 10. Krasnodar (Rusija) 11. Bordo (Francuska) 12. Everton (Engleska) 13. Marsej (Francuska) 14. Dinamo Zagreb (Hrvatska) 15. KR (Island) - Makabi Tel Aviv (Izrael) 16. Frajburg (Nemačka) 17. Zira (Azerbejdžan) - Astra Đurđu (Rumunija) 18. Austrija Beč (Austrija) 19. Ferencvaroš (Mađarska) - Midtjiland (Danska) 20. Panatinaikos (Grčka) 21. Maritimo (Portugal) 22. Sion (Švajcarska) 23. Levski Sofija (Bugarska) - Hajduk Split (Hrvatska) 24. Rabotnički (Makedonija) - Dinamo Minsk (Belorusija) 25. Haugesund (Norveška) - Leh Poznanj (Poljska) 26. Zarija (Moldavija) - Apolon Limasol (Kipar) 27. Škendija (Makedonija) - HJK (Finska) 28. Šamrok (Rep. Irska) - Mlada Boleslav (Slovačka) Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je 14. jula od 13 časova u Nionu.

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.