Suze, teror Darka Lazovića, 5 komada, emocije, gol u 90. minutu za pobedu! Veče za pamćenje! Toti se u stilu oprostio od Rome!
Foto: AP

serija a, 38. kolo

Suze, teror Darka Lazovića, 5 komada, emocije, gol u 90. minutu za pobedu! Veče za pamćenje! Toti se u stilu oprostio od Rome!

Šta reći, a ne zaplakati...

Objavljeno: 21:47h

Frančesko Toti, koji je kao 16-godišnjak debitovao za Romu kod Vujadina Boškova, za klub iz Rima odigrao je 786 zvaničnih utakmica i bio strelac neverovatnih 307 golova.

foto: EPA/Claudio Peri

Samo u Seriji A dao je 250 golova i jedan je od najboljih strelaca ovog takmičenja. Sa Romom je osvojio samo jednu titulu u Kalču, a ukupno pet trofeja.

foto: EPA/Claudio Peri

Po završetku susreta igrači su mu napravili "špalir", predsednik kluba mu je uručio prigodan poklon, a onda je Frančesko Toti u suzama, i u zagrljaju svoje žene i dece, obišao ceo "Olimpiko" dok niko nije mogao da zadrži suze.

foto: EPA/Claudio Peri

Potom i emotivni govor...

Plakali su igrači, navijači, uprava, trener... Svi!

Toti je plakao, Olimpiko je ronio suze, gotovo da nije bilo nijednog od 70.000 navijača na stadionu koji nije emotivno doživeo odlazak Princa Rima u fudbalsku penziju.

- Došao je taj trenutak, iako sam se nadao da nikada neće doći. Ovih dana sam pročitao mnoge lepe stvari o sebi. Svakog dana sam sve više plakao, bili ste samnom svih 25 godina, u lepim, a posebno u lošim trenucima. Sad je stvarno gotovo, skinuo sam dres poslednji put. Biti rođeni Rimljanin je privilegija, a čast biti kapiten ovog tima. Prestajem da igram, ali će moje srce zauvek biti sa vama. Ovo je bilo 28 godina ljubavi. Volim vas - rekao je Toti, čiji je oproštaj od publike išao izuzetno sporo, jer je bio svestan da mu je ovo poslednji put da u fudalaskoj opremi istrči na teren Olimpika.

(Espreso.co.rs/Mozzartsport/Mondo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.