PRAVILA, PRAVILA... Ove fudbalske propozicije nemaju nikakvog smisla, i tu su samo da nam kidaju živce! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

DOKLE VIŠE?

PRAVILA, PRAVILA... Ove fudbalske propozicije nemaju nikakvog smisla, i tu su samo da nam kidaju živce! (VIDEO)

Uz rizik da nas maksimalno isprozivate posle ovog teksta, osmelili smo se da NAPLJUJEMO sva fudbalska i jedno košarkaško pravilo koja skoro svi mrzite
Objavljeno:

Stvaranje kruga u grupnim fazama velikih takmičenja

Kada se pogleda slučaj Perice Ognjenovića i kadeta Srbije, dolazi se do sledećeg zaključka. Iako su u prvom kolu slavili nad Ircima sa 1:0, pa onda poraženi od Nemaca "samo" sa 1:3 i od Bosanaca sa 0:1, i na taj način posle "Pancerčića" imali najbolju gol razliku, stvorio se krug od tri ekipe koje su imale po tri boda. A, u tim slučajevima, UEFA stvari reguliše na pomalo nepravedan način. Iako ste ubedljivo najmanje poraženi od favorita za prvo mesto (Bosanci pukli 0:5, Irci čak 0:7), ispali ste. I niste jedini koji su oštećeni. Kako?

Tako što ste u međusobnom skoru sa dve ekipe koje su u tom famoznom krugu vi primili jedan i dali jedan gol, dok su Irci primili dva i dali dva, kao i Bosanci. Ako smo mi oštećeni, šta tek komšije da kažu? Oni su imali identičan rezultat u krugu, a ispali su jer su poraženi od Iraca, koje smo mi pobedili! Zaista apsurdno, i mislimo da je u ovakvim slučajevima isključivo gol razlika faktor koji mora da odluči!!!!!!!!!

Plejof belgijske, rumunske, poljske i srpske lige

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Na kraju takozvanog "regularnog" (u nedostatku bolje reči) dela, bodovi se dele. Objasnićemo na primeru naše Superlige. Crvena zvezda je posle 30 kola imala šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, da bi posle prepolovljavanja ostali samo na tri. Ali, iako su crno-beli slavili u Derbiju i poravnali se po broju bodova, i dalje su bili drugi, čak i pored toga što su slavili na dve svetkovine srpskog fudbala, a na jednoj izvukli remi. Doduše, zbog kiksa Zvezde na Voždovcu, ovo pravilo možda i ne bude toliko uticalo na konačni ishod, ali zamislite da i izabranici Marka Nikolića izgube jednom do kraja sezone i zbog jednakog broja bodova izgube titulu... Ne razmišljajte o ovome ostrašćeno, pogledajte sa strane i donesite zaključak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.