TEDESKO I KURTOA KAO PIKSI I KOSTIĆ? Nije bio KAPITEN pa napustio reprezentaciju zbog "povrede"?
Tibo Kurtoa sa partnerkom Mišel Gerzig, Foto: EPA-EFE/Olivier Matthys / POOL

cenjena traka

TEDESKO I KURTOA KAO PIKSI I KOSTIĆ? Nije bio KAPITEN pa napustio reprezentaciju zbog "povrede"?

Golman Reala se oglasio kasno sinoć rekavši da je duboko razočaran što je Tedesko izneo u javnost razgovor iz svlačionice i da "procene selektora ne odgovaraju stvarnosti"

Objavljeno:

Belgijski golman Tibo Kurtoa rekao je da je duboko razočaran jer je selektor te fudbalske reprezentacije Domeniko Tedesko izneo u javnost razgovore koji se vode u ekipi.

Tedesko je u ponedeljak optužio Kurtou da je ostavio saigrače na cedilu i da lažira povredu uoči utakmice protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor je rekao da se golman Real Madrida nije pojavio u trening kampu reprezentacije Belgije u ponedeljak jer je bio uvređen pošto nije bio kapiten u utakmici protiv Austrije, prošle subote, kada je odigrao 100. meč u dresu "Crvenih đavola".

Eden Azar se povukao iz nacionalnog tima, Kevin De Brajne je povređen, i Kurtoa je očekivao da on dobije kapitensku traku.

Otac belgijskog čuvara mreže odbacio je navode da postoji svađa u ekipi i rekao je da je njegov sin dobio dozvolu da napusti reprezentaciju zbog problema sa kolenom, ali je selektor posle toga rekao medijima da Kurtoa nije povređen.

Golman Reala se oglasio kasno sinoć rekavši da je duboko razočaran što je Tedesko izneo u javnost razgovor iz svlačionice i da "procene selektora ne odgovaraju stvarnosti".

Kurtoa tvrdi da ima problem sa upalom u desnom kolenu i da je odluka da napusti reprezentaciju doneta posle konsultacija sa lekarima Real Madrida i reprezentacije Belgije.

Domeniko Tedesko
foto: EPA

On je predstavio svoju verziju razgovora sa Tedeskom u vezi sa kapitenskom trakom.

- Želeo bih da objasnim da to nije bio prvi ili poslednji put da sa trenerom pričam o stvarima koje se dešavaju u svlačionici. Međutim, ovo je prvi put da to neko ispriča u javnosti. Razočaran sam i mogu da kažem da njegove izjave ne odgovaraju istini. Zamolio sam ga, ne iz direktne koristi, da objasni odluke kako bismo izbegli situacije iz prošlosti koje su nam štetile, dok smo uvek gledali opštu korist. Odluka o kapitenu nije hir ni slučajna odluka, to bi trebalo da bude njegova odluka i to sam pokušao da mu prenesem. Nažalost, nisam ispunio svoj cilj - naveo je on.

Protiv Austrije, kapitensku tragu nosio je Romelu Lukaku, a selektor je tada rekao da će u današnjoj utakmici protiv Estonije biti red na Kurtou da bude kapiten.

- Insistiram na informaciji da nisam ništa tražio i da sam razgovarao sa Lukakuom da bi se raščistila situacija koja je nastala. Takođe, suprotno od onoga što je rečeno, ni sa jednim drugim saigračem nisam pričao o tome. Bio sam na pregledu kolena u nedelju uveče. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i proučili su svu dokumentaciju pred odluku o napuštanju kampa - rekao je Kurtoa.

Fudbalska reprezentacija Belgije, Romelu Lukaku, Tibo Kurtoa, Eden Azar
foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Cela situacija podseća na onu koju je selektor Srbij Dragan Stojković imao nedavno sa Filipom Kostićem. Tokom gostovanja Crnoj Gori u martu u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Tada u timu nije bilo Kostića, a sve je objašnjeno povredom tetive krila Juventusa.

Ipak, onda su se pojavile informacije da je Kostić odbio da igra protiv Crne Gore jer nije dobio kapitensku traku nekoliko dana ranije, protiv Litvanije, kada je Dušan Tadić izlazio iz igre.

- Prvi put to čujem stvarno, pričaću sa nim kad bude došao da mi objasni, ako je istina. Ali to je potpuno nebitno, nemojte praviti od tih stvari... Kapiten izlazi ili desi se, Tadić, Mitrović... Taj prvi koji je najbliži uzima traku. Bar meni to ne znači ništa. Ali dobro, daćemo Kostiću, ako mu je toliko stalo. Nikakav problem. Vrlo rado - rekao je Piksi kao odgovor na pitanje na konferenciji za medije.

Da li je bilo istina ili ne, Kostić je odmah posle toga nastavio da igra kao starter u Juveu, a protiv Jordana dobio kapitensku traku koju je na poluvrmenu "vratio" Tadiću...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.