MAKSIMOVIĆ: Kvalitetniji smo od Švedske! LAZOVIĆ: 4 utakmice u nizu? Nije prirodno...
Darko Lazović, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

samouveren

MAKSIMOVIĆ: Kvalitetniji smo od Švedske! LAZOVIĆ: 4 utakmice u nizu? Nije prirodno...

Meč između Švedske i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45

Objavljeno:

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je danas da selekciju očekuje težak zadatak protiv Švedske, ali da ukoliko odigraju na svom nivou ne strahuje za rezultat.

- Stručni štab je pripremio detaljnu analizu o Švedskoj koja ima veliki broj vrlo kvalitetnih igrača. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica i svestan sam da nas očekuje težak zadatak, pogotovo što se igra na njihovom stadionu gde vlada sjajna atmosfera. Ukoliko odigramo na našem nivou, ne strahujem za rezultat - rekao je Maksimović, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Nemanja Maksimović
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u četvrtak selekciji Švedske, u meču trećeg kola B divizije Lige nacija. Srpski fudbaleri će u utorak popodne krenuti na put za Stokholm.

Srbija je u prvom kolu poražena od Norveške (0:1), dok je tri dana kasnije, u nedelju, u Beogradu pobedila Sloveniju sa 4:1.

U Grupi 4 Srbija zauzima drugo mesto sa tri boda, dok je Švedska sa istim brojem bodova na trećem mestu.

Fudbaler Hetafea istakao je da je selekcija Srbije kvalitetnija od Švedske.

- Kvalitetniji smo od Švedske, nadam se pobedi i nastavku borbe za prvo mesto u grupi - dodao je on.

Vezni fudbaler Darko Lazović rekao je da je imao puno prostora na meču protiv Norveške, ali da je falio završni pas.

- Norvežani su defanzivno stajali veoma dobro, napravili su blok i bilo je jako teško da ih probijemo. Uspeli smo da stvorimo par prilika, nismo ih iskoristili, ali je protiv Slovenije sve došlo na svoje mesto - rekao je Lazović.

Lazović je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Norveške (1:2).

- Jednostavno, termin je vrlo nezgodan. Nije prirodno da posle napornih sezona igramo četiri utakmice u nizu. Šta je tu je, moramo da se prilagodimo kalendaru i da u naredne dve utakmice izvučemo poslednje atome snage. Time ćemo pokazati karakter i poslati poruku da nam je cilj prvo mesto i plasman u viši rang - rekao je on.

Darko Lazović
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Selekciju Srbije krajem novembra očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Lazović ističe da na tom takmičenju nema lakog rivala.

- Možda je za momke koji su igrali pre četiri godine u Rusiji malo čudno što će ponovo odmeriti snage sa Brazilom i Švajcarskom. Kamerun je takođe ekipa koja zaslužuje respekt, po mom mišljenju jedan od najtežih rivala iz četvrtog šešira. U Veroni igram sa Honglom, oni su malo čudnog karaktera, nisam siguran koliko prate šta se dešava u drugim reprezentacijama - dodao je on.

- Imaju puno igrača u jakim evropskim ligama i sigurno će dati sve od sebe da budu prijatno iznenađenje na Mundijalu. Imamo još par meseci da se fizički i mentalno pripremimo za izazove na završnom turniru - zaključio je Lazović.

Meč između Švedske i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.